ZWAAG - Niet alleen de moeder, maar ook de stiefvader heeft een grote rol gespeeld bij het overlijden van Joëlle in 2012. Aanvankelijk werd gedacht dat de 29-jarige vrouw zelfmoord had gepleegd, maar het Openbaar Ministerie (OM) denkt nu dat ze is gedood door Linda H. en Leonard den H. uit Zwaag.

Opgraving van haar lichaam, waarin een door stiefvader in China besteld euthanasiemiddel werd gevonden, versterkt die verdenking. Dat bleek donderdag tijdens een niet-inhoudelijke zitting in de rechtbank in Rotterdam.

H. zit momenteel vast sinds haar arrestatie begin dit jaar. Haar partner Leonard den H. is al enige tijd op vrije voeten, maar het OM vindt dat hij weer terug de gevangenis in moet. "In eerste instantie werd gedacht dat Den H. werd gebruikt door moeder, maar zijn rol blijkt nu groter dan aanvankelijk gedacht." De rechtbank moet zich daar nog over buigen.

Zelfmoord?
Het stel werd begin dit jaar al aangehouden op verdenking van het opzettelijk toedienen van een dodelijk euthanasiemiddel aan hun dochter in 2012. Naar de buitenwereld vertelde het stel dat Joëlle zelfmoord had gepleegd.

Het OM kijkt ook naar de 'zelfmoord' van hun andere dochter, Thirza, waar ook verdachte omstandigheden omheen spelen.