WEST-FRIESLAND - Het KNMI en de provincie waarschuwden gisteravond voor gladheid op de (provinciale) wegen en dat was niet voor niets: alleen in West-Friesland al zijn gisteravond en vannacht drie auto's in het water gereden, mogelijk als gevolg van de gladheid. Bij het ongeluk in Oostwoud is een inzittende overleden.

In Hoogkarspel was gisteravond de eerste auto in West-Friesland die in het water belandde. Op de N307 gleed een voertuig met twee inzittenden van de weg en kwam op de zijkant in een sloot tot stilstand.

De twee inzittenden konden op eigen kracht uit de auto klimmen en op het droge komen. De gladheid en de mist was waarschijnlijk de oorzaak.

Verkeersdode
In Oostwoud is een inzittende overleden nadat de auto op de kop in een sloot terechtkwam. De politie kon nog niet bevestigen of het ongeluk een gevolg was van de gladheid, daar wordt nog onderzoek naar gedaan. Maar aannemelijk lijkt het wel. Lees hier meer over het ongeluk.

Wijdenes
In het West-Friese Wijdenes was het vanochtend raak op de N506. Een auto met vier personen erin glibberde van de weg en kwam in het water terecht. De inzittenden kwamen met de schrik (en een nat pak) vrij en hoefden niet mee naar het ziekenhuis.

Code geel
Het KNMI had gisteravond al voor een groot deel van het land code geel afgegeven vanwege de gladheid. De provincie liet weten dat op de provinciale wegen gestrooid zou worden, maar dat kon spijtig genoeg niet voorkomen dat de inzittenden van bovengenoemde auto's in het water belandden. De overleden man van het ongeluk in Oostwoud als triest dieptepunt.