HOOEN - Op een zonovergoten "De Blauwe Berg" van HLTV Juliana zijn Alec Deckers en Noa Liauw-A-Fong de winnaars geworden van het Boekweit/Olie Tennistoernooi. Deckers won in de finale van het herenenkelspel van de ervaren Boy Westerhof terwijl in de damesfinale Liauw-A-Fong na een lange driesetter te sterk was voor regionale favoriet Madelief Hageman.


De finales waren het slotstuk van een geslaagde week tennis op "De Blauwe Berg". Met name de damesfinale was een kraker van jewelste die ruim drie uur zou duren. De 18-jarige Hageman, afkomstig uit Twisk, had zich deze week laten gelden. De als 8e geplaatste Noord-Hollandse versloeg op weg naar de finale ondermeer de als 1e geplaatste Merel Hoedt en de nummer vijf op de plaatsingslijst Anouk Koevermans. De Schiedamse Noa Liauw-A-Fong (2) had een dag eerder nog indruk gemaakt door door Nina Kruijer binnen een uur van de baan te slaan (6-1, 6-0).

De 21-jarige Liauw-A-Fong was weliswaar licht favoriet, maar had zeker in de openingsfase moeite met de harde slagenwisselingen van Hageman en stond binnen mum van tijd met 1-5 achter. De Schiedamse kreeg echter weer controle over haar sterke forehand, kwam keihard terug en won de set zelfs met 7-5. In de tweede set leek de winst dichtbij toen Liauw-A-Fong op voorsprong kwam, maar nu was het Hageman die zich terug knokte en de tweede set met 4-6 wist te pakken. De derde en beslissende set werd vervolgens beslist toen Liauw-A-Fong de vijfde en zesde game wist te pakken. De voorsprong gaf ze niet meer weg en na het beslissende punt (6-4) gingen de armen de lucht in bij de gelukkige Liauw-A-Fong. "Door corona en blessures waren de laatste twee jaar niet de gelukkigste uit mijn carrière, maar ik voel dat ik nu weer vooruit kan kijken. Deze zege geeft heel veel vertrouwen voor de toekomst."

Zo lang als de damesfinale duurde, zo snel ging het in het herenenkelspel alwaar de ervaren Boy Westerhof helaas moest opgeven tegen Alec Deckers. Deckers, de 21-jarige zoon van voormalig Wimbledon kampioen Richard Krajicek, had zich de hele week laten gelden in Hoorn en verloor tot de finale geen set. De als achtste geplaatste Deckers wist op zaterdag ook nog eens de nummer één van de plaatsingslijst, Guy den Heijer, te verslaan. Ook tegenstander Boy Westerhof kende een sterk toernooi. De 35-jarige Drent kreeg van de organisatie een wildcard en maakte die waar door o.a. meervoudig winnaar Jasper Smit en de verliezend finalist van vorig jaar, Alban Meuffels, te kloppen. Deckers won de eerste set met 7-5, maar veel deden beide heren niet voor elkaar onder. Een spannend vervolg leek er in te zitten tot Westerhof na de eerste game van de tweede set wegens een blessure de handdoek gooide.


Kijk hier voor alle uitslagen van de finaledag van het Boekweit/Olie Tennistoernooi

Foto's: DP Sportfotografie