HOORN - Het aantal coronabesmettingen in Hoorn is opnieuw een klein beetje gedaald. Dit blijkt uit cijfers van het RIVM en de GGD Hollands Noorden, gebaseerd op de periode van 26 januari tot en met 2 februari. Landelijk gezien doet Hoorn het nog niet goed.


Begin januari lag het aantal besmettingen in Hoorn op 529 per 100.000 inwoners. Inmiddels ligt dit aantal op 391 per 100.000 inwoners. Er is dus een daling te zien, al daalt het niet snel. Zo lag het aantal besmettingen vorige week (van 19 tot en met 25 januari) op 401. Landelijk gezien doet Hoorn het nog niet goed. Het gemiddelde aantal besmettingen in Nederland lag per 100.000 inwoners namelijk op 164 in de periode 26 januari tot en met 2 februari.

Ziekenhuis
Het aantal ziekenhuisopnames door het coronavirus blijft in de gemeente Hoorn stabiel de laatste weken. Afgelopen periode waren dat er 3 en dat is ook het gemiddelde van de laatste weken. Het aantal overlijdens door het coronavirus lag in Hoorn op 7. Het landelijk gemiddelde per 100.000 inwoners lag van 26 januari tot en met 2 februari op 3 overlijdens.

Verlenging lockdown, basisscholen weer open
Hoewel het aantal besmettingen per dag afneemt en het ook in het ziekenhuis langzaam iets minder druk wordt, is de lockdown tot 2 maart verlengd. Dit omdat nieuwe varianten van het coronavirus terrein winnen. Vanaf maandag 8 februari gaan de basisscholen, de kinderdagopvang en het speciaal (basis)onderwijs weer volledig open. Ook wordt het per 10 februari mogelijk om te bestellen en af te halen bij niet-essentiële winkels. Kijk voor meer informatie over de verlengde lockdown op www.rijksoverheid.nl/corona