HOORN - Op vrijdagmiddag hield de politie een 32-jarige man (zonder vast adres) aan wegens brandstichting in de kiosk van een benzinestation aan de Zwaagmergouw in Hoorn. De man is met zware brandwonden aan een arm opgenomen in een ziekenhuis.


Omstreeks 13.50 uur liep de man naar het benzinestation. Hier pakte hij een gieter en gooide het water eruit. Vervolgens vulde hij de gieter met brandstof en liep hiermee naar de kiosk, waar hij de gieter leeggooide.

Aanvankelijk probeerde een van de aanwezigen in de kiosk de man naar buiten te duwen, maar de man stak de brandstof aan. Hierdoor ontstond brand in de kiosk, maar raakte de man zelf ook in brand. Enkele omstanders, die ook waren geraakt door de brandstof, konden tijdig door personeel van de kiosk in veiligheid worden gebracht.

Door personeel werd de brand bestreden. Deze taak werd overgenomen door de gewaarschuwde brandweer. De gealarmeerde politie kon de man ter plaatse aanhouden. Hij werd voor behandeling van zijn verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. De politie stelt een onderzoek in naar zijn motieven.