ZWAAG - In het onderzoek naar een straatroof die dinsdagmiddag plaatsvond ter hoogte van de Dorpsstraat, is de politie op zoek naar getuigen. In het bijzonder komt de politie in contact met een voorbijganger die het 17-jarige slachtoffer heeft geholpen. Deze vrouw is een belangrijke getuige.

Rond 12.00 uur fietste de jongen uit de gemeente Medemblik in het park voorbij de Dorpsstraat richting school, toen vier personen hem op de brug tegenhielden. De jongen werd door de groep jongeren geslagen en gedwongen zijn persoonlijke bezittingen af te staan. Vervolgens gingen zij er vandoor.

Een behulpzame voorbijganger stapte van haar fiets toen zij door de jongen werd aangesproken omdat hij door de klappen zijn bril was kwijtgeraakt. De vrouw heeft hem helpen zoeken. Ook is de zij op haar damesfiets nog op zoek gegaan naar de groep jongeren.

Getuige(n) gezocht
De recherche in Hoorn heeft deze getuige nog niet gesproken en komt graag dringend met haar in contact. Ook komt de politie graag in contact met andere mensen die iets gezien of gehoord hebben in de omgeving van de Dorpsstraat (nabij het park). Mocht u op een andere weten wie bij deze straatroof betrokken zijn? Of heeft u andere informatie over deze zaak? Neem dan contact op met de politie via het telefoonnummer 0900-8844. Informatie delen kan ook anoniem: bel dan Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.