WIJDENES - Vanmorgen vond er een zoekactie plaats met 3 reddingboten en het kustwachtvliegtuig ter hoogte van Wijdenes. Vlakbij de dijk was een gezonken zeiljacht aangetroffen waarvan de Nederlandse Kustwacht niet op de hoogte was.


Reddingboot De Arend (Wijdenes), de Hayo en Rolf (Hoorn) hebben in het gebied gezocht naar mogelijke personen. Twee opstappers van De Arend zijn te water gegaan om meer informatie te verzamelen bij het zeilschip. De Arend is daarna gaan zoeken met de sonar. De reddingboten van Hoorn hebben langs de dijk gezocht naar eventuele spullen en personen.

Vanaf Schiphol is het kustwachtvliegtuig opgestegen voor zoekslagen vanuit de lucht. Ondertussen probeerde de Kustwacht bij diverse instanties uit te zoeken of iemand mogelijk zijn zeilboot daar heeft achtergelaten.

Via de politie werd uiteindelijk duidelijk dat het zeiljacht gisteravond/vannacht al is gezonken. De enige opvarende is zelf aan wal gekomen en heeft in het dorp aangebeld. Hij is door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Het zeiljacht wordt later geborgen door een berger.


Zie ook: https://reddingstationwijdenes.nl/43-inzetrapporten/2021/680-achtergelaten-gezonken-zeiljacht-zorgt-voor-zoekactie