HOORN - De 28-jarige Olaf N. uit Hoorn is veroordeeld voor aanranding van een taxichauffeuse. Eind mei deed hij tijdens een rit van Opperdoes naar Hoorn diverse pogingen om de vrouw te betastten.

De man probeerde met z'n hand in haar broek te komen, zat aan haar borsten en bezigde regelmatige vulgaire opmerkingen. De man stapte in Opperdoes al dronken de taxi in en bleek later ook geen geld te hebben om de rit te betalen.

De vrouw die tijdens de rit doodsangsten uit stond, en met één hand haar auto bestuurde om met haar andere hand de belager van zich af te houden, lijdt nog steeds onder het gebeuren. Uiteindelijk wist zij de politie in te schakelen die N. wist aan te houden.

Naast de celstraf voor aanranding moet N. de vrouw een schadevergoeding van €4000 betalen waarvan €2500 smartengeld. De man was tevens aangeklaagd voor verkrachting, maar dat achtte de rechter niet bewezen. Gezien het behoorlijke strafblad van de man heeft de officier van justitie tevens gevraagd om hem onder te brengen in een kliniek voor veelplegers.