HOORN - Op 8 juli houdt de Stadstuin van Stichting Stadslandbouw Hoorn of wel de “tuin der verbinding” van 12:00 tot 17:00 uur open dag. Op deze dag is er, naast de wekelijke biologische markt, ook de mogelijkheid kennis te maken met de kruiden, de pluk, moes en bijentuin. Kom allemaal gezellig een dagje boeren bij Stadslandbouw Hoorn.

Voor jong en oud is er heel veel te beleven! Wij vragen voor deelname een gering bedrag van € 5 euro per persoon, wat ten goede komt aan de stichting.

De volgende activiteiten zijn er te beleven:

  • Onder begeleiding van een echte stadsboer, kun je gaan aardappel rooien waarbij elke deelnemer één plant mag uitzoeken en de oogst hiervan mag meenemen.
  • Om 12:30 uur en 15:00 uur, wordt een rondleiding gegeven door de tuin met o.a. uitleg over kruiden en de werking van deze kruiden.
  • De stadsimker geeft om 14:00 uitleg over de “bijen”. Altijd al willen weten hoe bijen honing maken? Kom dan kijken en laat je verrassen!

Stichting Stadslandbouw is een stichting, die zich inzet om mensen met elkaar in verbinding te brengen met daarin een centrale rol van de natuur. Op iets minder dan één hectare verbouwen vrijwilligers verse groente en fruit wat grotendeels weer ten goede komt aan projecten vanuit maatschappelijke instellingen, zoals Stichting Netwerk.

Uw bijdrage komt dan ook ten goede om deze doelstelling te kunnen blijven realiseren.

Locatie:

Westerblokker 32B, 1695 AH Blokker (naast de voormalige Rabobank, waar de marktkraam is gevestigd)