HOORN - De Baanbreker organiseert twee workshops aquarel voor beginners in Hoorn. De workshops worden gegeven in atelier ‘Kunstig Bekeken’ van de organisatie dat gevestigd is aan de Wilhelminalaan 2. De workshops vinden plaats op vrijdag 12 mei en zaterdag 20 mei. De opbrengst van de workshops komt volledig ten goede aan de kunstprojecten van de organisatie.

De Baanbreker is een leerwerkbedrijf voor mensen met beperkingen. Kunstig Bekeken is het kunstatelier van de organisatie, waar kunstenaars met een GGZ achtergrond een vaste werkplaats hebben om zichzelf te ontwikkelen. Op het atelier wordt begeleiding gegeven door beroepskrachten en vrijwilligers met een kunstzinnige achtergrond. Om de kunstprojecten van de Baanbreker te ondersteunen kwam vrijwilliger Adriaan Willigers met het idee om een workshop te organiseren, waarvan de volledige opbrengst ten goede komt aan de Baanbreker. Adriaan heeft veel ervaring met aquarel en krijgt assistentie van de andere vrijwilligers van het atelier.

Veel kunstenaars werken graag met aquarel. Het geeft in korte tijd een verrassend resultaat. In deze workshop ontdek je de mogelijkheden van het werken met aquarel. Je krijgt een korte uitleg over het materiaal en gaat dan aan de slag. Je leert op proefpapier schilderen nat in nat en in lagen. Daarna ga je een schilderij maken aan de hand van een stilleven, plaatje of iets dat je zelf hebt meegenomen. Door middel van lijnen, rondingen en vormen bouw je een tekening op. Details zijn niet nodig. Dat is de kracht van aquarel. Je zult met plezier ontdekken wat deze schildermethode voor je kan betekenen.

De workshops worden gehouden op vrijdag 12 mei en zaterdag 20 mei, van 9.30 – 12.30 uur. Het aantal deelnemers is 4 tot 6 personen. Materialen, koffie en/of thee met wat lekkers zijn inbegrepen. Kosten van de workshop zijn €30,- p.p. Aanmelden kan via emailadres: kunstig.bekeken@baanbrekerenkhuizen.nl met vermelding van je voorkeursdatum. Meer informatie over de organisatie vindt u op www.baanbrekerenkhuizen.nl