HOORN - Het verhaal van de 24 gestolen schilderijen en het zilverwerk leest als een spannend boek. Alleen is het laatste hoofdstuk nog niet geschreven. Tijdens een lezing uit de lezingenreeks van Oud Hoorn verhaalt Ad Geerdink, directeur van het WestFries Museum over de roof, de zoektocht en de hoop dat alle kunst toch ooit weer terug zal komen in Hoorn.

In de nacht van 9 op 10 januari 2005 roven inbrekers 24 schilderijen en 70 stukken zilverwerk. Ze komen eenvoudig binnen door een kelderdeurtje. Het alarmsysteem gaat niet af. Jarenlang ontbreekt ieder spoor. Tot vorig jaar. Dan duiken 4 schilderen in de Oekraïne op. Een onbekende brengt vervolgens een vijfde schilderij terug bij de Nederlandse ambassade in Kiev. Ad Geerdink haalt de schilderijen in september op. De andere kunstwerken zijn nog altijd zoek.

De lezing vindt plaats op dinsdag 17 januari om 20:00 uur in het Foreestenhuis, Grote Oost 43, Hoorn. Het Foreestenhuis gaat om 19:30 open. De toegangsprijs voor leden is €3.50 en voor niet-leden €5.00.

Meer informatie over de lezingen en de Historische Vereniging Oud Hoorn vindt u op www.oudhoorn.nl. U kunt ook een email schrijven naar

info@oudhoorn.nl.

De verwachte belangstelling is groot. Voorkom teleurstelling en reserveer van tevoren kaarten. Deze kunt u telefonisch bestellen onder nummer 0229 - 27 35 70. Langsgaan bij Het Pakhuis, Onder de Boompjes 22 in Hoorn om kaarten te reserveren is ook mogelijk. Het Pakhuis is geopend op dinsdag en donderdag van 10 tot 4 uur en op zaterdag van 10 tot 2 uur.