HOORN - Theater Het Pakhuis gaat aftrappen met een weekendprogramma waarin voor iedereen wat te zien of te doen is. Kom kijken en maak de veelzijdigheid van het kleine charmante theater mee.

Van vrijdag 1 september tot zondagmiddag 3 september zit Het Pakhuis vol met activiteiten om mee te doen, maar ook om te kijken en ervaren.

Een van de topmomenten dit weekend is de MasterClass van de welbekende acteur Hans Kesting van Toneelgroep Amsterdam. Hij is een van de beste acteurs van Nederland en heeft onder andere grote rollen in Othello, Angels of America en Kings of War gespeeld. Ook in Het Klokhuis bijv. Verder heeft hij rollen gespeeld in films zoals Karakter en Alles is Liefde. De belangrijkste Nederlandse theaterprijs, de Louis d’Or prijs, heeft hij ontvangen in 2016 en vanaf 2015 is hij de drager van de Albert van Dalsum ring. Kom kijken en verbaas je wat het acteren allemaal kan inhouden en wat het eist van de speler. Wees op tijd; het wordt waarschijnlijk erg druk. De entree is gratis.


Agenda:

Vrijdag 1 september :

19.00 tot 21.30 uur: workshop waarin een speciale minivoorstelling wordt gemaakt door de deelnemers. Zie voor meer info de website Duur ongeveer 15 minuten.

21.30 uur: wereldpremière van de voorstelling, die daarvoor door de deelnemers zelf is gemaakt.

Docent en maker: Janna de Lathouder. De bijdrage voor deelnemers is 10 euro. Max 18 deelnemers en de leeftijd 16+. Opgeven via info@pakhuishoorn.nl

Zaterdag 2 sep

10.00 uur tot 11:30 uur Workshop zang Marieke van Diepen op basis van CVT zangtechniek. Dit is de eerste workshop uit een serie van 4, allemaal op de zaterdagmorgen in Het Pakhuis, t.w.16 sept., 30 sept. en 14 oktober. Daarnaast zing je in een groep met het mooiste, magische zangrepertoire uit Noorwegen. Geef je op via info@mariekevandiepen.nl De kosten voor alle 4 workshops zijn 50 euro.

12:00:17:30 uur Vanaf dit tijdstip zijn er openbare en vrij toegankelijke repetities uitgevoerd door verschillende groepen, die al dan niet in Het Pakhuis repeteren. O.a. Het Gezelschap.

Zondag 3 sept o.a.: Hans Kesting in Het Pakhuis!

Op de markt in de stad staat Het Pakhuis ook met een kraam, naast alle andere culturele instanties, en zullen er ook verschillende optredens verzorgd worden.

12:30 -12:45 uur Stef Pits preview programma. Zie ook de website van Het Pakhus.

13:00-13:15 uur Stef Pits preview programma

14:00-15:30 uur De klapper van het weekend de MasterClass van Hans Kesting .

16:00- 16:20 uur Voor de tweede keer de presentatie van de op vrijdag gemaakte minivoorstelling ‘Sneeuwwitje en de zeven hoofdzondes’

Natuurlijk hebben wij de rest van het seizoen ook weer prachtige voorstellingen. Hou onze Facebookpagina in de gaten, like ons, en reserveer uw plaatsen via de website www.pakhuishoorn.nl

Zie ook het totaal programma van het weekend Kunst en Cultuur dit weekend. www.hoornkunstencultuur.nl

Hoorn bruist en de deuren van Het Pakhuis zijn open om of mee te doen of alleen om te kijken. Allemaal gratis!