ENKHUIZEN - Leer tijdens de Week van Ons Water op woensdag 18, donderdag 19 en vrijdag 20 oktober in het Zuiderzeemuseum op interactieve wijze hoe we honderd jaar geleden omgingen met water en het bouwen van dijken. Ga in het buitenmuseum de strijd aan met het water: bouw dijken, sleep met zandzakken en draai aan een vijzel. Zo word je opgeleid tot een echte watertopper! Het programma Watertoppers is te volgen van 12.00 tot 13.30 uur en van 14.30 tot 16.00 uur. Het maximaal aantal deelnemers is 25 personen.

Bezoek ook de nieuwe expositie over de Afsluitdijk in het buitenmuseum; De Afsluitdijk​ - Een dijk voor het leven. Deze presentatie is gericht op de geschiedenis én toont ook de brug naar de toekomst, met de Afsluitdijk opnieuw als toonbeeld van de Nederlandse waterbouw. Deze expositie is een samenwerking tussen Rijkswaterstaat en het Zuiderzeemuseum.

Week van Ons water

Tijdens de Week van Ons Water kun je overal in Nederland dingen doen en meer te weten komen over water. Ontdek van 18 t/m 25 oktober 2017 meer over schoon water en het gebruik van water in en om je huis. www.onswater.nl