BLOKKER - In het kader van de ‘Vriendjes van de boerderij’-actie konden klanten van DEEN Aagje Dekenplein, Grote Noord en Blokker de afgelopen weken namen inzenden voor de twee nieuwe varkens van MAK Blokweer. Hieruit werd een top 10 samengesteld waarop via internet gestemd kon worden. De definitieve keus was echter aan de varkens zelf! Zij kregen op woensdag 1 november de populairste namen op smakelijke wijze gepresenteerd.

De inzenders van de drie namen met de meeste stemmen werden uitgenodigd om naar de kijkboerderij van MAK Blokweer te komen. Alle drie maakten ze van appel, kool, mais en ander lekkers een lunch voor de varkens klaar. Deze ging in een bak met één van de te kiezen namen: Dipsy, Kees of Pink.

Onder begeleiding van de dierenverzorgers mochten de inzenders hun lekkere hapje in de uitloop van het varkensverblijf klaarzetten. De twee jonge varkens, één Bonte Bentheimer en één Landvarken, stonden binnen in de stal geduldig te wachten tot de deuren open gingen. In eerste instantie waren de twee zeugjes wat verrast door alle mensen die achter het hek stonden te kijken, maar zodra ze de bakken met eten in de gaten kregen was die verlegenheid gauw voorbij. Het Landvarken stak meteen haar snuit in de bak met ‘Dipsy’ en kwam er niet meer uit. De Bonte Bentheimer twijfelde iets langer, maar koos toen voor ‘Pink’.

De twee nieuwe varkens gaan voortaan dus door het leven als Dipsy en Pink. De inzenders mogen allemaal nog een keertje langskomen om een middag mee te helpen bij het verzorgen van de dieren. De twee grote winnaars kregen bovendien een oorkonde, een speurtocht naar keuze, een lief pluchen varken en een tas vol lekkers. En natuurlijk de eer dat er een varkentje rondloopt met hun zelfverzonnen naam!

De namenwedstrijd werd georganiseerd in samenwerking met DEEN Supermarkten. Zij verzorgden de ingrediënten voor de lunch en een deel van de prijzen. Bovendien schonk DEEN een bedrag van €500,- aan MAK Blokweer, dat ten goede komt aan het opknappen van het varkensverblijf. De cheque werd door Michel Geertsma namens DEEN overhandigd aan Cynthia van Tuijl van MAK Blokweer.

Dipsy en Pink zijn te bezoeken bij MAK Blokweer, Kloosterhout 1 – 2 in Blokker, geopend op woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 10:00 tot 16:00. Honden niet toegestaan.

Stichting MAK Blokweer, Kloosterhout 1-2, 1695 JC Blokker

www.mak-blokweer.nl