HOORN - Van 13 mei t/m 18 juni 2017 is in de Boterhal in Hoorn de eerste van 2 tentoonstellingen in het thema Boom te zien. Bomen zijn onderdeel van ons leven en voor veel beeldend kunstenaars een belangrijk thema of onderwerp. Binnen Kunstenaarsvereniging Hoorn & Omstreken zelfs voor zoveel kunstenaars, dat er twee elkaar opvolgende tentoonstellingen in dit thema te zien zullen zijn.

In Boom l tonen 11 kunstenaars (leden van KVH&O en gasten) hun verbeelding van de boom. Ieder laat op eigen wijze en in zeer uiteenlopende materialen zijn of haar fascinatie voor dit onderwerp zien. Er zijn beeldhouwwerken in brons, hout/boomstam/epoxyhars, textiel en aluminium en aan de wand zijn werken te zien in inkt- en potlood op papier en olieverf op doek.

Enkele uitspraken van kunstenaars zijn:

Je zou bomen kunnen zien als een weerspiegeling van het leven dat wij leiden. In hun ontluiken, bloeien, verkleuren, verdorren en vergaan. Letterlijk en figuurlijk”.
(Cassandra van Veen)

Ik laat de kwetsbaarheid van de boom zien”.
(Yvonne Alting)

Bomen maken deel uit van de natuur en het landschap, een wereld zonder bomen is ondenkbaar. Bomen horen bij het leven, zijn onderdeel van het leven.”.
(Anneke Helder)

In de luwte van bomen en stuiken ben ik ver weg van alles wat de ander wil en sla mijn slag. Zonder zelf te weten wat dat gaat brengen pak ik vel na vel en toont de inkt het.” (Allard Kaai)

De takken van een lariks zijn voor mij al jaren een bron van inspiratie.”
(Bert Neelen)

Deelnemende kunstenaars - Boom l -:
Yvonne Alting, Tabita Blok, Stella Burggraaf, Anneke Helder, Allard Kaai, Rob Komen, Mai Movrin, Bert Neelen, Cassandra van Veen, Annemarie Visser, Rob de Vries.

De opening vindt plaats op zondag 14 mei a.s. om 16.00 uur. De tentoonstelling wordt muzikaal geopend door zanger en componist Reinder van de Woude samen met Maddy Rentenaar (lid van de vereniging) met het lied: de Boom.

Voor meer informatie www.boterhal.com.