HOORN - Hard, groots, meeslepend en alles verwoestend, ‘like lumbering giants in a shamefulparade’. Zo valt The Depression Club het best te omschrijven. Bombastische, gitaar-gedreven songs met een melancholisch randje (met de Hoornse gitarist Brent Emmerink) vol beukende riffs en eigenwijze arrangementen. Een mix tussen Queens of The Stone Age, Muse en Nirvana, met de uitstraling van The Cure na een nachtje stappen. Na succes te hebben vergaard met een handvol singles (song van het jaar bij IndieXL, geplande tour in Schotland en Duitsland) brengt het weemoedige viertal nu hun eerste EP uit. En met een titel als ‘there’s nothing funny about making people laugh’ is duidelijk dat The Depression Club niet vies is van een flinke dosis ironie op z’n tijd.

Uit de dieptes van Hoorn kwamen drie rock-veteranen bijeen om een droom waar te maken: een keiharde rockformatie neerzetten waarmee zij eindelijk hun krachten bundelen. Westone is de naam!

Met littekens, whisky en een mokerslag aan geluid gingen ze op pad met rauwe rockstampers. Catchy en opzwepend, maar vooral hard en genadeloos. Ze waren te gast bij Giel Beelen, speelden shows op onder andere Mixtream en in P3 Purmerend en stonden met hun debuut EP op nummer 1 van de IndieCharts..

Vrijdag 23 september 2022 Waar: Manifesto, Holenweg 14c, 1624 PB Hoorn Tijd: 20:00-1:00 uur Entree: v.v.k. € 10 (ex fee 1.70 per bestelling) /deur € 14 Ga voor verdere info en tickets naar; www.manifesto-hoorn.nl