SPANBROEK - Septimbre is in september 2007 opgericht. De complete groep bestaat uit 10 personen. De zeven uitvoerende mannen (septem) weten met elkaar een fantastische klankkleur (timbre) te creeren. Hun formule blijkt al jaren succesvol: de vele facetten van het ouder worden passeren met een knipoog de revue. Het succes is vanaf het eerste optreden groot.

Alle programma’s worden tot nu toe geprezen om de humor, herkenbaarheid, het hoge tempo en de grote muzikaliteit.
Septimbre wordt vanaf de eerste show regelmatig geboekt en treedt elk jaar gemiddeld 12 keer op in diverse theaters in en buiten de regio.

Johan Willem de Jong
Muzikaal leider, backing vocals, piano, trompet, tuba

Hans van der Laan
Backing vocals, dwarsfluit, altsax, tenorsax, mondharmonica, klarinet

Hans Zuurbier
Backing vocals, basgitaar

Piejo ter Burg
Backing vocals, drums

Pé de Wit
Backing vocals, gitaar, ukelele

Johan Potter - Zingt al jaren de sterren van de hemel. Maakte met zijn creatieve compaan Vincent Breed deel uit van de cabaretgroep Humtidelum, die in de regio Noord Holland in de jaren zestig veel furore maakte. Als lid van Het ‘Nederlands Reclasseringscabaret’ uit Alkmaar stond hij samen met Vincent aan de basis van de oprichting van Septimbre in 2007. Het grootste deel van de teksten zijn van zijn hand evenals de keuze en de tekstbewerking van de songs.

Vincent Breed - Met liefde voor toneel, muziek en cabaret is hij al vanaf zijn 18de jaar lid van de Hoogwouder toneelgroep Schakels, waar hij nog steeds actief is en ook als regisseur z’n steentje bijdraagt. Met Septimbre kan hij zijn muzikaliteit en acteerkunst weer volledig waarmaken.

In onze nieuwe theatershow ‘Alles uit de Kast’ bekijken wij onszelf en de actualiteit door een humoristische bril. Natuurlijk lezen we gretig alle boeken en magazines, die ons tal van levensverlengende adviezen geven zoals goede voeding, voldoende slaap, goeie seks, veel beweging. De medische wetenschap haalt meer dan ooit tevoren ‘Alles uit de Kast’ om ons zo oud mogelijk te laten worden. Maar tegen welke prijs? Hoeveel mag een gewonnen levensjaar nog kosten? En, als je als oudere geen mantelzorger in je netwerk hebt, lijkt het een hele toer om prettig oud te worden. Toch zien wij de nodige lichtpuntjes… Deze en nog veel meer zaken komen in liedjes en conferences in hoog tempo voorbij. Dus kom kijken en zie hoe mooi het leven kan zijn, ook als je ouder wordt.

Waar: 
’t Kerkhuys te Spanbroek
Wanneer:
Zaterdag 18-02-2017
Aanvang:
20:00 uur
Toegangsprijs: 
€ 13,50
Info:
www.kerkhuys.nl
Reserveren:
www.septimbre.nl