HOORN - Met 72 attracties is de Hoornse kermis een van grootste van Nederland. Er staan dit jaar ook weer veel bijzondere dagen op het programma. Lees alles over onder andere de ouderenmiddag, de prikkelarme kermis, familiedag, de vuurwerkavond en Lappendag.

Alle informatie over de Hoornse kermis vindt u op www.kermis-hoorn.nl.

Programma

Qua omvang en kwaliteit staat de kermis van Hoorn in de top 5 van kermissen in Nederland. De combinatie van winkels, terrassen, de monumentale omgeving, het gevarieerde aanbod en de toegankelijkheid maken de Hoornse kermis tot een landelijke publiekstrekker.

Zaterdag 12 augustus: opening

Vanaf 13.00 uur starten we op het plein voor Schouwburg Het Park met muziek, om 13.30 uur gevolgd door een spetterend optreden van Minh-Zone. Minh-Zone uit Hoorn is bekend om de spectaculaire shows en theaterproducties. Om 14.00 uur is de officiële opening door wethouder Theo van Eijk.

Zondag 13 augustus: kermismis

De kermismis met aalmoezenier Bernard van Welzenes is om 11.00 uur. zoals gebruikelijk bij de Autoscooter aan de Gedempte Turfhaven. Na de mis is er een samenzijn in de poffertjeskraam op het Dal.

Maandag 14 augustus: ouderenmiddag en roze maandag

Op ouderenmiddag kunnen bewoners van verzorgings- en verpleeghuizen met hun vrijwilligers een rondje over de kermis maken. De Hoornse zanger E.J. Fillee treedt op bij de poffertjeskraam op het Dal. Aanvang 13.30 uur. ’s Avonds vindt op de Dubbele Buurt ‘Roze maandag’ plaats.

Dinsdag 15 augustus: prikkelarme kermis

Knipperende lampjes, harde muziek en snelle bewegingen zijn allemaal prikkels en obstakels die het voor sommige mensen onmogelijk maken om naar de kermis te gaan. Daarom wordt op dinsdag 15 augustus tussen 13.00 en 15.00 uur voor de derde keer een ‘prikkelarme kermis’ georganiseerd. Zo kunnen mensen met autisme, epilepsie, ADHD, een lichtverstandelijke beperking of hoog gevoeligheid ook van de Kermis genieten. Kermisexploitanten zorgen ervoor dat de lampjes niet knipperen, de attracties niet op volle snelheid draaien en de volumes minder hard zijn.

Woensdag 16 augustus: familiedag en vrouwenavond

Familiedag met vanaf 12.00 uur: gratis schminken door Stichting Netwerk op meerdere locaties. Vanaf 15.00 uur: de Minions veroveren de binnenstad en de vrolijke scooterclown Desalles. Voor de kinderattracties bedraagt de entree tussen 12.00 en 19.00 uur 1 euro en voor het meeste grootvermaak 2 euro. ’s Avonds is het speciaal voor de vrouwen: vrouwenavond!

Vrijdag 18 augustus: vuurwerkavond

22.00 uur: traditioneel en spectaculair vuurwerk op muziek vanaf het Hoornsche Hop.

Zondag 20 augustus

Gezellig kermis vieren met vanaf 15.00 uur de vrolijke scooterclown Desalles.

Maandag 21 augustus: Lappendag

Op deze dag staan op het Grote Noord, het Kleine Noord, de Noorderveemarkt, een deel van de Veemarkt en de zijstraten zo'n 250 kramen en 40 standwerkers. Om 06.00 uur start het koopjesjagen in de winkels en bij de kramen. Vanaf 08.00 uur openen de kroegen. Van 16.00 uur tot 20.00 uur wordt er geen alcohol geschonken. Het stadhuis is op Lappendag gesloten.