AARTSWOUD - Zondag 13 augustus is er in de potstal van het Rundveemuseum in Aartswoud van alles gaande. In aansluiting op het thema van de lopende expositie ‘Boter, kaas en eieren’ worden activiteiten georganiseerd. Het museum is, net als andere openingsdagen, te bezoeken tussen 13.00 en 16.30 uur. Melksommelier Mart Crok zal die middag verschillende soorten melk laten proeven en zuivelproductenkenner Cees Welboren geeft uitleg bij de expositie die tot het einde van het seizoen in de stal opgesteld staat.

Dat het onderwerp ‘Boter, kaas en eieren’ heel goed aansluit bij het Rundveemuseum mag duidelijk zijn. Er is van alles over de expositie te vertellen en dat gaat op 13 augustus dan ook gebeuren. Melksommelier Mart zal de verschillen tussen de melksoorten toelichten en ook laat hij de melk proeven. In de stal is in grote lijnen te zien hoe de boter- en kaasbereiding vanaf rond 1900 tot nu in zijn werk ging en gaat. Om het duidelijk te maken zijn veel mooie objecten geleend van het Zuiderzeemuseum en het Hollands Zuivelarchief. Met duidelijke uitleg van Cees Welboren gaan alle attributen leven.

Voor kinderen zijn mooie spelletjes bedacht. Om het snelst met een heuse kaasberrie lopen en gouden eieren zoeken in het hooi zijn maar een paar voorbeelden. Jonge dieren zijn er altijd, zij zetten hun beste beentje voor om goed voor de dag te komen. Er is voor jong en oud weer voldoende te zien en te beleven in het ‘levende’ museum in Aartswoud.

Het Rundveemuseum Aat Grootes is te vinden aan de Schoolstraat 43 in Aartswoud. De entree bedraagt 3 euro, kinderen vanaf 4 tot 12 jaar betalen 1,50. Vrienden van het museum hebben vrij toegang.

Voor meer informatie en openingsdagen: www.rundveemuseum.nl