HOORN - Concert Zondag 21 mei , aanvang 15.00 uur Oosterkerk Hoorn. SINFONIA HOORN olv Dirigent Coen Stuit in samenwerking met pianovirtuoos MAARTEN DEN HENGST

Met het volgende programma :

- Ouverture Alceste - Christoph Willibald Gluck

- Pianoconcert nr 3 - Ludwig van Beethoven

- Rosamunde - Franz Schubert

Helaas heeft de eerder aangekondigde solist Johannes Asfaw wegens overbelasting van zijn medewerking moeten afzien. Maar, gelukkig, heeft de pianovirtuoos Maarten den Hengst zich bereid verklaard op zeer korte termijn zijn plaats als solist in te nemen.

Maarten den Hengst werd bij een eerder optreden in een landelijk dagblad als volgt bejubeld:

Het applaus groeide uit tot een gejoel: zo voortreffelijk was het spel van de Nederlandse pianist Maarten den Hengst”

Maarten den Hengst studeerde aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam bij Mila Balawskaja en bij Jan Wijn, en aan de Universität für Musik und darstellende Kunst in Wenen bij Noel Flores. Hij volgde diverse masterclasses in binnen en buitenland en won prijzen op nationale en internationale concoursen zoals het Prinses Christina Concours, het YPF pianoconcours, het Vriendenkrans concours, het Grachtenfestival concours (samen met violiste Sanne Hunfeld).

Maarten den Hengst soleert in het

Pianoconcert nr 3 - Ludwig van Beethoven

Beethoven componeerde zijn 3e pianoconcert vermoedelijk al in 1800.

Beethovens ster was rijzende in deze periode en hij componeerde de zeer virtuoze pianoconcerten om zichzelf als begenadigd pianist te kunnen profileren in Wenen. Sinds de première is het stuk altijd populair gebleven en behoort het samen met het vierde en vijfde pianoconcert van Beethoven tot de meest gespeelde concerten uit het pianorepertoire.

Het concert begint met de Ouverture Alceste van Christoph Willibald von Gluck

Gluck is tegenwoordig een beetje een vergeten componist en wordt niet vaak uitgevoerd, maar hij is van groot belang geweest voor de ontwikkeling van de Europese muziekgeschiedenis. Hij groeide op in een tijd waarin Bach, Händel en Vivaldi de dienst uitmaakten, maar waarin ook de verlichting aan haar opmars begon. Onder invloed van deze ideeën componeerde Gluck revolutionaire nieuwe muziek.

Na de pauze wordt de toneelmuziek Rosamunde van Frantz Schubert uitgevoerd.

Het concert begint om 15.00 uur. De zaal gaat om 14.30 uur open.

Sinfonia nodigt u van harte uit dit gevarieerde concert bij te wonen. Onder leiding van dirigent Coen Stuit heeft Sinfonia met veel plezier aan de stukken van onderstaand programma gewerkt en is trots om met de veel geprezen pianosolist Maarten den Hengst te mogen samenwerken.

Sinfonia hoopt u op zondag 21 mei aanstaande in de Oosterkerk te Hoorn te mogen begroeten. Het concert begint om 15:00 uur, de zaal is open om 14:30 uur. De toegang bedraagt 15 euro per persoon, kinderen 10 euro, daarbij is een kopje koffie of thee inbegrepen.