HOORN - Een vage aantekening op een oude kaart. Een bericht over een goed geconserveerd schip op de bodem van Finse wateren. Een oplettende historicus. En een email. Meer was er niet nodig om een oorlogschip uit de achttiende eeuw te identificeren als Huis te Warmelo uit West-Friesland. Hoewel, dat leest makkelijker dan het werkelijk was. In deze episode van de lezingenreeks van Oud Hoorn verhaalt historicus Peter Swart over de werkelijk bijzondere ontdekking. Met film en foto’s neemt Swart zijn toehoorders mee naar de ijskoude wateren van Finland, die tot voor kort een Westfries oorlogsschip verborgen hielden.

De lezing vindt plaats op dinsdag 21 februari om 20:00 uur in het Foreestenhuis, Grote Oost 43, Hoorn. Het Foreestenhuis gaat om 19:30 open. De toegangsprijs voor leden is €3.50 en voor niet-leden €5.00.

Meer informatie over de lezingen en de Historische Vereniging Oud Hoorn vindt u op www.oudhoorn.nl. U kunt ook een email schrijven naar info@oudhoorn.nl.

De verwachte belangstelling is groot. Voorkom teleurstelling en reserveer van tevoren kaarten. Deze kunt u telefonisch bestellen onder nummer 0229 - 27 35 70. Langsgaan bij Het Pakhuis, Onder de Boompjes 22 in Hoorn om kaarten te reserveren is ook mogelijk. Het Pakhuis is geopend op dinsdag en donderdag van 10 tot 4 uur en op zaterdag van 10 tot 2 uur.

Een oorlogsschip in het IJ in Amsterdam, de Pieter en Paul door Abraham Storck.
(https://en.wikipedia.org/wiki/Huis_te_Warmelo, Public Domain)