VENHUIZEN - Op 30 juni 2017 speelt de virtuoze organist Evan Bogerd op het fraaie Pels & Van Leeuwen orgel in de Hervormde kerk te Venhuizen. De commissie is trots dat hij in Venhuizen komt concerteren en zorgt voor een mooie muzikale avond met een kwalitatief hoogstaand concert.

Evan Bogerd(1993) werd voorbereid op zijn orgelstudie door Herman van Vliet te Amersfoort. Momenteel studeert hij zijn master orgel bij Jos van der Kooy aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. In 2015 speelde hij een serie van vier achtereenvolgende concerten in de Westerkerk te Amsterdam met daarin alle Fantasieën en Fuga’s van Max Reger. Vervolgens bracht Bogerd in 2016 de zeven Koraalfantasieën van Max Reger ten gehore in de serie van de Westerkerk te Amsterdam.
In 2016 maakte Bogerd zijn debuut op cd. Deze cd werd opgenomen op het beroemde Müller orgel van de St. Bavo te Haarlem.
Hij volgde masterclasses aan de Orgelacademie voor improvisatie te Altenberg(Duitsland) en volgde hier improvisatielessen van Wolfgang Seifen, Sophie Veronique Cauchefer-Choplin en Martin Baker.
In de loop van de jaren won hij diverse prijzen op concoursen te Barneveld, Ede, Enschede, Kampen en Maassluis.

Evan Bogerd is organist van het befaamde Knol orgel van de Grote of St. Stephanuskerk te Hasselt en het fraaie Holthuis orgel in de Gereformeerde Kerk te Hasselt. Daarnaast is Bogerd tevens de vervangend organist van de Westerkerk te Amsterdam.

Het concert begint om 20.00 uur, de kerk is vanaf 19.30 uur open. De entree bedraagt € 10 – t/m 11 jr. € 5 Kaarten zijn voorafgaande aan het concert in de kerk verkrijgbaar. Verdere informatie orgel.venhuizen@gmail.com - www.zingenenzo.com