VENHUIZEN - Op 17 maart 2017 geeft André van Vliet een orgelconcert op het fraaie Pels & Van Leeuwen orgel in de Hervormde kerk in Venhuizen. André van Vliet is bekend om zijn voorliefde voor romantische orgelmuziek en improvisaties. De aanvang is om 20.00 uur.

André van Vliet werd in 1969 geboren te Benschop. Op negenjarige leeftijd begeleidde hij de kerkdiensten in zijn woonplaats. Lessen volgde hij bij Herman van Vliet die hem ook de liefde voor met name de Franse romantiek bijbracht. Op het Utrechts Conservatorium studeerde André bij Nico van den Hooven, Jan Welmers en Jan Raas. Wekelijks reist hij door het land als begeleider van koren of als solist. Zo concerteerde hij op veel belangrijke orgels in Nederland maar ook daarbuiten. Hij speelde voor radio en tv en maakte zes soloalbums. Evenals op de cd’s pronken bij de concerten -naast de namen van componisten als Bach, Mendelssohn, Franck, Guilmant, Widor en Dupré- ook grootheden als Planyavski, Hidas, Verschraegen en Toebosch.

In combinatie met andere vocalisten en instrumentalisten  worden veel optredens verzorgd, zoals bijv. de combinatie orgel/piano, waarin André samen met Jan Lenselink een zeer verrassend en vernieuwend programma brengt.

Het concert begint om 20.00 uur. Kaarten zijn vanaf een half uur voor aanvang in de kerk verkrijgbaar à € 10,- kinderen t/m 11 jr. € 5. Verdere informatie: e-mail: orgel.venhuizen@gmail.com - www.zingenenzo.com