HOORN - Beeldende kunst omlijst door gitaar-performances, dat is het aanbod op zondag 22 oktober bij Kunst in de Kas aan de Beatrixstraat 3A in Zwaag. De Kas is geopend van 11:00 uur tot 17:00 uur. De expositie is vrij toegankelijk.

De authentieke tuinderskas in een verborgen tuin in het oude dorpscentrum van Zwaag is voor kunstenaars Bernard van den Bos en Timber Povee een ideale locatie. De schilderijen van Bernard zijn als het ware geschilderd als collages. In zijn kunstwerken komen lijnen, vlakken en kleuren samen met onderwerpen en emotie. Hierbij zijn onbekende mensfiguren en contrasterend kleurgebruik te zien. Er ontstaat een spel tussen abstracte en figuratieve onderdelen. Uiteindelijk maakt de kijker het verhaal bij de kunstwerken, maar hij kan op het verkeerde been worden gezet door onverwachte aspecten. Tijdens de expositie is een gevarieerd aanbod schilderijen te bewonderen en ook te koop.

De Hoornse gitarist en sing-a-song-writer Timber Povee zet met zijn gitaarmuziek de expositie luister bij. Om 12:00 uur en om 15:00 uur staan een aantal performances gepland. Maar ook gedurende de rest van de dag laat hij de bezoekers verrassen en genieten van zijn mooie gitaar-composities.

De expositie en performances vinden plaats op zondag 22 oktober van 11:00 uur tot 17:00 uur. De toegang is vrij. Kunst in de Kas is gevestigd in Zwaag, Beatrixstraat 3A (het huis met de grijze pilaren). Voor meer informatie: www.kunstindekas.nl.