HOORN - Afgelopen weekend gingen honderden bezoekers het avontuur aan in Expeditie Holenkwartier; een theatrale ontmoeting met de oude Philipsfabriek Hoorn.

Het toegestroomde publiek smulde van de theatrale interpretatie van verleden, heden en toekomst op dit bijzonder stukje Hoorn in transitie. "Bedankt dat jullie ons deze herinnering hebben doen creëren, onvergetelijk!" en "mooi, zo'n industrieel erfgoed in transitie voor een expeditie te benutten"

De ontdekkingstocht door de lege fabriek bracht het publiek langs performances, soundscapes, dans, beeldende kunst, theater en muziek. Herinneringen werden opgehaald, nieuwe toekomstdromen gesmeed.

Het complex heeft een verrassende binnentuin, waar het afgelopen weekend goed toeven was. Met een heerlijk koud (speciaal) bier en een tapas-plankje aan het kampvuur bleef het nog lang gezellig.

Niet geweest? Ook aankomend weekend kun je in de Philipsfabriek nog terecht voor Expeditie Holenkwartier. Gratis toegankelijk op 15 juli tussen 16:00 - 22:00 uur en op 16 juli tussen 11:00 – 17:00 uur. Karavaan presenteert deze expeditie in samenwerking met Terra Marique en Gemeente Hoorn met ondersteuning van Rabobank West-Friesland. Meer informatie op www.karavaan.nl