HOORN - Voor de 36e maal sinds de opening van de Oosterkerk in 1981 vindt op tweede kerstdag, Maandag 26 december a.s., de traditionele kerstmatinee van het Westfries Mannenkoor plaats. Dus ook dit jaar wordt deze ononderbroken reeks weer voortgezet: met recht een echte traditie, die velen ieder jaar er weer toe brengt op de Tweede Kerstdag de Oosterkerk te bezoeken. Kerst en het Westfies Mannenkoor is een niet weg te denken twee-eenheid voor velen.

In 2016 hebben we een nieuwe dirigent aangetrokken: Frank de Ruyter uit Haarlem. Hij neemt het dirigeerstokje over van Wietse Stuurman die afscheid heeft genomen in verband met toenemende drukte als componist. Dat Frank de Ruyter een muzikaal talent is blijkt wel uit zijn staat van dienst. Als jongenssopraan zong hij bij o.a. Bernard Haitink, Ricardo Chailly en David Willcocks. Naast optredens in het Concertgebouw Amsterdam, de Doelen in Rotterdam en Muziekcentrum Vredenburg in Utrecht maakte hij met het Kathedrale Koor diverse tournees door Europese en Aziatische landen. Het Westfries Mannenkoor was niet geheel onbekend bij onze nieuwe dirigent. Hoewel (toen) nog erg jong kan hij zich herinneren dat het koor ook op tv optrad. “Het Westfries Mannenkoor is echt bekend in Nederland”, zegt Frank de Ruyter.

We zien u graag tijdens onze kerstmatinee op 26 december 2016, aanvang 14.30 uur, toegang €15,--.

Kaarten verkrijgbaar via de website: www.westfriesmannenkoor.nl en telefonisch via 0229-243192. U kunt ook kaarten aan de kerk krijgen, voorzover nog niet uitverkocht.

Dirigent: Frank de Ruyter

Begeleiding: Hans Weenink

Solisten uit eigen koor: Burkhard Weitz (bas)

Hans van Niekerk (bariton)


Plaats: Oosterkerk, Grote Oost, Hoorn

Datum: 2e Kerstdag 26 december 2016

Aanvang: 14.30 uur

Kerk open: 13.45 uur.

Toegang: €15,--