Zaterdag 12 november is een dag die u en uw kinderen absoluut vrij moeten houden. Op uitnodiging van het ondernemend Hoorn, de gemeente Hoorn en Kinderopvang Berend Botje meert de stoomboot van Sint Nicolaas af in de haven van Hoorn. Vergezeld van tientallen pieten, de hoofdpiet, de schimmel en natuurlijk beladen met duizenden pakjes en pepernoten zal de Goedheiligman welkom worden geheten door burgemeester Jan van NIeuwenburg en Berend Botje Kinderburgemeester Thijm en de vele duizenden kinderen die naar de haven toe komen. 

Programma:
Vanaf het podium op de Oude Doelenkade wordt een programma door Jack Feld verzorgd en als alles goed gaat zal Sint Nicolaas rond half twaalf de haven binnen varen en uitgebreid de tijd nemen om de kinderen te begroeten. Daarna volgt een optocht door de binnenstad met een aantal stops. 

Vanaf 11.45 uur start een programma op de Roode Steen waar Sint rond 12.30 uur van zijn paard stapt om even deel te nemen aan een geweldige welkomstceremonie en de prijsuitreiking van de Berend Botje Knutselwedstrijd. Daarna volgt een rondgang door de stad en is er rond 14.00 uur een afsluitend programma op de Roode Steen met de prijsuitreiking voor het mooist verklede sintje of pietje.

11.00 uur       start programma Oude Doelenkade
11.30 uur       aankomst stoomboot
11.45-14.00 uur           programma Roode Steen (lekker dansen, zingen met Dansschool Moves en het Hoorns Kinderkoor.)
12.00 uur        start optocht
12.30 uur        programma Roode Steen
13.00 uur        start rijtoer door de stad
14.00 uur        afsluitend programma Roode Steen
14.15 uur        einde programma

De feestelijke optocht wordt muzikaal begeleid door Show Band Hoorn. De route van de optocht is als volgt: Oude Doelenkade, Korenmarkt, Grote Oost, Roode Steen, Kerkstraat, Nieuwstraat, Korte Achterstraat, Gedempte Turfhaven, Veemarkt, Noorder Veemarkt, Kleine Noord, Grote Noord met als eindpunt Roode Steen.

Kijk mee op Westfriesland TV:
Westfriesland TV maakt een liveregistratie van de intocht en die is vanaf 10.45 uur te zien op www.westfriesland.tv. Om ook alles tijdens de intocht goed te kunnen zien zijn er grote ledschermen in de haven opgehangen. Bovendien blijft de film ook na de intocht te bekijken. 

Verkleedwedstrijd en Berend Botje Knutselwedstrijd:
Om de stoet extra gezellig te maken heeft de Sint maar liefst twee wedstrijden uitgeschreven. Het kind dat het mooist is verkleed als Sint of Piet maakt kans op een fantastische fiets die door Tweewielerspecialist Van Vliet BV beschikbaar is gesteld. De verklede kinderen mogen met hun vader en moeder aansluiten in de optocht als deze de haven heeft verlaten. Dit laatste is in verband met de veiligheid erg belangrijk. Wij vragen de kinderen die willen meelopen, aan te sluiten als de optocht na het programma op de Roode Steen voor de rondrit vertrekt (rond 12.45 uur) en via de Kerkstraat naar de Nieuwstraat gaat.

Sinterklaas heeft speciale Spionpieten aangesteld die in de gaten houden wie de hoofdprijs zou kunnen winnen. Potentiële winnaars worden uitgenodigd voor de prijsuitreiking op het podium na afloop van de rondrit, daar wordt de uiteindelijke winnaar bekend gemaakt.

De andere wedstrijd betreft de knutselwedstrijd van hoofdsponsor Berend Botje. De knutsels kunnen tussen 10.30 en 11.30 uur worden ingeleverd bij de kramen van Berend Botje op de Roode Steen! 

Bezoek Pakjesboot 12, de enige échte stoomboot van Sinterklaas

Sinterklaas is van 17 tot en met 20 november te bezoeken aan boord van de enige echte Pakjesboot 12. 

Aan boord kunnen de kinderen zien hoe de Sint en zijn Pieten leven en werken. In de kombuis maken de Bakpieten pepernoten, marsepein, borstplaat en ander lekkers. In het pakjesruim zijn de Inpakpieten koortsachtig bezig alle cadeaus voor de kinderen van Nederland in te pakken. En als de kinderen heel stilletjes doen mogen ze ook nog een blik werpen in de slaapkamer van Sinterklaas. In de werkkamer ontmoeten de kinderen de Sint achter zijn bureau met het Grote Boek van Sinterklaas. 

Waar
Hoorn, Rouaanse Steiger t/o Brasserie Oostereiland
Wanneer:
Donderdag 17 en vrijdag 18 november van 15:30 – 19:00
Zaterdag 19 en zondag 20 november van 10:00 – 19:00

Informatie en reserveringen: www.pakjesbootdagen.nl


Tot slot…
Sint Nicolaas wil de Gemeente Hoorn en Kinderopvang Berend Botje heel hartelijk bedanken voor de bijdragen in de kosten van het evenement, evenals DEEN supermarkten B.V. die het strooigoed gratis heeft geleverd en Tweewielerspecialist Van Vliet BV voor het beschikbaar stellen van de prijs voor het mooist verklede kind. 

Wanneer?

Zaterdag 12 november 2016 
Vanaf 11:00 tot 14:00