BLOKKER - Zondagmiddag 30 april start om 14.00 uur een rondwandeling door het Drachterveld bij het Wijzenddijkje in Oosterblokker. IVN-gidsen leiden volwassenen bezoekers rond door dit vijf jaar bestaande waterbergingsgebied tussen Oosterblokker en Westwoud. De oude vaarroute is hersteld met een sluisje. Vanaf het Wijzenddijkje hebben fietsers en wandelaars een goed zicht op dit open gebied maar wandelend rondom de plas zie je toch het meest. Zoals de 18 m lange betonnen oeverzwaluwwand die dit voorjaar is gebouwd en waar hopelijk de eerste zwaluwen een broedplek in de nestgaten hebben uitgehold.

De gidsen vertellen over de historie en het beheer van dit gebied. Ook de hier voorkomende bloemen, planten en vele (water)vogels van het oude zeekleilandschap zijn het weten waard.

De gratis wandeling start op het Wijzenddijkje vanaf de kant van Blokker. De ontmoetingsplek is bij het hek van ingang Het Drachterveld’, voorbij Wijzenddijkje nr. 9. Neem de afslag Noorderdracht nabij de molen van Blokker. Een vrijwillige bijdrage voor IVN West-Friesland is welkom.