NIBBIXWOUD - Sinds 2010 organiseert Stichting Jaarmarkt Nibbixwoud, met een groep enthousiaste vrijwilligers, een gezellige jaarmarkt in Nibbixwoud. De naam jaarmarkt dekt de lading eigenlijk niet, dorpsfeest voor de gehele regio zou beter zijn. Want naast een prachtig goed gevulde markt is er altijd veel vermaak voor jong en oud.

Dit jaar, zondag 2 juli 2017, willen we tijdens de jaarmarkt graag aandacht geven aan een goed doel.  Wat betreft het goede doel kwamen we steeds weer uit op een doel die zich bezig houdt met zieke kinderen. En omdat er veel verschillende kinderziekten zijn hebben we gekozen voor een doel die zich bezig houdt met alle zieke kinderen, het Ronald McDonald Kinderfonds.

Een ziek kind kán niet zonder zijn ouders. Als je kind ziek is, wil je als ouders zo dicht mogelijk in de buurt zijn. En als je kind een handicap heeft, wil je dat hij/zij zoveel mogelijk dezelfde dingen kan doen als zijn of haar leeftijdgenootjes.

Al ruim dertig jaar helpt het Ronald McDonald Kinderfonds zieke of gehandicapte kinderen en hun familie in Nederland.

Het Ronald McDonald Kinderfonds krijgt geen subsidie en is volledig afhankelijk van donateurs, sponsors en vrijwilligers, van ons, want iedere bijdrage telt.

Wij, Stichting Jaarmarkt Nibbixwoud, willen hier graag een bijdrage aan leveren. Dit willen we doen door op een lucratieve manier geld in te zamelen zodat we dit kinderfonds uiteindelijk een heel mooi bedrag kunnen overhandigen.

Na maanden van voorbereiding en communicatie via de officiële kanalen van de organisatie kunnen wij u vertellen dat wij een positief startsein hebben gekregen. De plannen zijn goedgekeurd. Nibbixwoud doet voor de tweede maal mee aan het GUINNESS WORLD RECORD en gaan we voor een wereldrecord. U weet vast nog wel de vorige keer, juni 1980 de grootste pannenkoek allertijden op het plein bij hotel Entius! Wat was dit een happening! De grootste pannenkoek, die een plaats kreeg in het Guinness Book of Records, had een diameter van 3.81 meter. Wij gaan geen pannenkoek bakken maar we gaan voor het wereldrecord grootste smoothie.

Om deze recordpoging te kunnen realiseren zoeken we sponsoren. Sponsoring kan door een financiële bijdrage te leveren maar ook door ingrediënten of  materialen te leveren die nodig zijn om de wereldrecord poging uit te kunnen voeren.

Uw hulp is hierbij onmisbaar!

Wilt u ons steunen om uiteindelijk een mooi bedrag aan het Ronald McDonald Kinderfonds te kunnen overhandigen? Op de website www.jaarmarktnibbixwoud.nl kunt u hier meer informatie over vinden of u kunt een bericht sturen naar wereldrecordsmoothie@gmail.com