HOORN - Ruim 330 eenzame ouderen hebben vorige week genoten van de theatervoorstelling Oldtimers in de wijkcentra van Stichting Netwerk . De voorstelling, een cynische komedie over ouderen en eenzaamheid, was voor velen herkenbaar en heeft bij enkele deelnemers emoties opgeroepen. De ‘cast’ van het theatergezelschap en enkele sociaal werkers namen de tijd om na de voorstelling met ouderen in gesprek te gaan over de inhoud van het theaterstuk.

De hoge opkomst laat zien dat er veel vraag is naar activiteiten voor eenzame ouderen in Hoorn. Het contact met andere eenzame ouderen, tijdens de lunch, was de kers op de taart en werd als zeer waardevol ervaren.


“Deze voorstelling roept herinneringen aan mijn vrouw op die 3 jaar geleden is overleden. Ik ben daardoor eenzamer geworden. Maar dit soort uitjes zorgen er wel voor dat ik vaker een kopje koffie ga drinken in het wijkcentrum.” (reactie deelnemer)

Deze ontmoetingsactiviteit i.c.m. het gratis bezoeken van de theatervoorstelling is in het kader van de Week van de Eenzaamheid (21 sept-1 okt) georganiseerd door Stichting Netwerk, Omring, MEE & de Wering, 1.Hoorn en gezondheidscentrum Kersenboogerd. Iedereen die zich eenzaam voelt, betrokken is bij ouderen of zich inzet voor eenzame ouderen werd uitgenodigd om deze voorstelling gratis bij te wonen.