HOORN - Op 16 september aanstaande organiseert Wikimedia Nederland, in het kader van de internationale fotowedstrijd Wiki Loves Monuments, een stadswandeling door het centrum van Hoorn.

De wedstrijd heeft als doel om zoveel mogelijk goede foto’s van monumenten te verzamelen voor de beeldbibliotheek van Wikipedia, Wikimedia Commons. De foto’s kunnen dan worden gebruikt om Wikipedia-artikelen over monumenten te illustreren.

Tijdens de rondleiding worden er verschillende monumenten bezocht en is er tijd om foto's te maken van deze monumenten. Tijdens de wandeling bezoeken de deelnemers het Sint Pietershof, de overkluisde waterloop in het Glop en het Statenlogement. Daarnaast zal ook het Foreestenhuis de deuren openen voor deelnemers aan de stadswandeling. Deelnemen aan de stadswandeling is gratis, maar vooraf inschrijven is verplicht. De wandeling start en eindigt bij de centrale ingang van Station Hoorn om 13.00 uur. Een ervaren Wikipedia-bewerker zal in Hoorn aanwezig zijn om tips te geven en eventuele vragen te beantwoorden.

Deelnemers die in september hun foto’s insturen kunnen meedoen aan de wedstrijd Wiki Loves Monuments; ze dingen mee naar prijzen op nationaal maar ook op internationaal niveau. Aan het einde van september zullen deze en andere foto’s onder het oog van de jury worden gelegd om hieruit de winnaars te kiezen voor de verschillende categorieën.