HOORN - Op donderdag 16 november om 13.30 uur wordt het NL-Plein in de Centrale Bibliotheek in Hoorn officieel geopend door schrijfster en singer-songwriter Karin Giphart. Zij vertelt die middag over haar betrokkenheid bij en werk met laaggeletterden.

Na het officiële gedeelte is er een besloten programma waar de genodigden kennis met elkaar maken en ervaringen uitwisselen, afgewisseld met een aantal korte presentaties van o.a. Taalhuis en leesclub vrijwilligers. Er is een feestelijke taal dansworkshop geïnspireerd op het boek Overstroming van Giphart. Ook interviewt zij een taalambassadeur van Stichting Lezen & Schrijven waarna zij alles muzikaal afsluit.

Wat is het NL-plein?

Wil je beter leren lezen en schrijven? Of de Nederlandse taal beter leren spreken? Wil je leren omgaan met computer, tablet en internet? In de Centrale Bibliotheek (in de binnenstad) is het NL Plein. Hier vind je lees- en leerboeken, tijdschriften, woordenboeken, informatieve boeken en spelletjes om de Nederlandse taal mee te oefenen. Je kunt er advies vragen over boeken die goed bij jou passen. Je bent altijd welkom, je hoeft niet lid te zijn van de bibliotheek.