HOORN - Op woensdag 3 mei 21.00 uur en donderdag 4 mei 17.00 uur en 21.00 uur speelt Toneelgroep HET GEZELSCHAP/TRANS de voorstelling “ECHT NIET. ECHT WEL!”

‘Echt niet! Echt wel!’ is een theatrale wandeling over kiezen tussen wegkruipen of op de voorgrond treden, tussen aanpakken of loslaten. Theater gebaseerd op échte verhalen, van échte mensen die de oorlog in Hoorn en omgeving hebben meegemaakt toen ze jong waren. Deze verhalen zoeken nieuwe bewoners. Mogen ze bij jou? Zal je ze koesteren als je eigen herinnering? En wil je ze op een dag misschien weer doorvertellen aan een nieuw luisterend oor?

‘Durf je te geloven dat deze oorlog echt is?’
'Echt niet!’
‘Echt wel!’

Jongerentheatergroep TRANS! in samenwerking met ‘Theater Na de Dam’ neemt je mee op een wandeling door Hoorn, langs onverwachte, kleine plekken. Onderweg brengen de spelers hun scènes, monologen, dans en muziek over de Tweede Wereldoorlog.

“Ik verzin dit niet. Dit is wat ik gezien heb, meegemaakt heb. Meestal zwijg ik, maar vandaag wil ik erover vertellen. Aan u, aan jou.”

Regie: Janna de Lathouder

Spelers: Stefan Ruiter, Nikki Wagner, Freya van Apeldoorn, Lotte van Muiden, Nancy Regter, Sacha Grigoleit, Bianca de Jong, Bobby Antes, Rijkje Thurkow, Doenya Dankmeyer, Maura Lammers, Esmee Beers, Dave Moses, Mijs Franssen, Mirea Harlaar, Amy Moolevliet, Danisha Bekeer

Aantal km: 1 km + drie traptreden

Bent u slecht ter been? Wij doen ons best om de voorstelling toegankelijk te maken voor iedereen. Houdt u er echter rekening mee dat het een wandeling betreft van ongeveer 1 km langs o. a. 3 traptreden en er weinig gelegenheid is om te zitten. De voorstelling begint en eindigt in Theater Het Pakhuis.

Plaatsen € 7.00 en met CJP € 5.00 Reserveren via de website van pakhuis Hoorn