HOORN - Gelijktijdig met de culturele start van het nieuwe theaterseizoen start Marieke van Diepen met een cursus voor zangers in Het Pakhuis. In deze cursus leer je de basis van Complete Vocal Technique. Een moderne manier van leren zingen uit Denemarken, die al veel zangers en zangeressen heeft geholpen met hun zangprestaties.

Het leren van de CVT zangtechniek combineer je met het zingen in een groep van het mooiste, magische zangrepertoire uit Noorwegen, Zweden en Denemarken. Het instapniveau is laag, iedereen kan zingen… :-).

Er valt zeker ook voldoende te leren voor reeds geoefende zangers omdat de techniek zowel voor beginners als gevorderden direct toe te passen is.

Elke week wordt er een nieuw arrangement ingestudeerd waarbij de CVT principes meteen in de praktijk gebracht kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan repertoire uit de film ‘As it is in heaven’ en van de componist Frode Fjellheim.

De start is op zaterdag 2 september van 10.00 tot 11.30. Dit is een introductie les voor de CVT techniek. Daarna zijn er op 3 zaterdagen de vervolgsessies waarbij je elke keer één van de drie basis principes van Complete Vocal Technique leert: Ademsteun, twang en het vermijden van een vooruitgestoken kaak en lipspanning.

De vervolg dagen zijn:

  • Zaterdag 16 september 10:30 tot 12:30
  • Zaterdag 30 september 10:30 tot 12:30
  • Zaterdag 14 oktober 10:30 tot 12:30

Marieke is zelf in het laatste jaar van haar opleiding in Kopenhagen als zangdocent en wil haar kennis graag delen. Naast zangdocente is ze bevlogen dirigent en geeft ze zang coaching bij verschillende musicalverenigingen.

De investering voor 4 sessies met deze fantastische ervaring is slechts 50 euro.

Opgeven als je wil deelnemen via info@mariekevandiepen.nl