Vrijdag 18 november zijn er volop workshops en presentaties voor iedereen uit Westfriesland die te maken heeft met chronische ziekte.

Dat bewegen goed is voor het brein is alom bewezen. Door de hersenen te prikkelen ontstaat er meer grijze stof en een betere doorbloeding. Door te bewegen verklein je de kans op een te hoge bloeddruk en hart- en vaatziekten en dus minder kans op vasculaire dementie. Gaan onze hersenen dan ook beter werken als we bewegen? Hoe zit dat dan precies? En geldt dit ook voor mensen met dementie? Wat zijn dan de mogelijkheden?

Op deze vragen krijgt u antwoord op vrijdag 18 november tijdens ‘Met bewegen kunt u meer!’. Het is een dag vol workshops en presentaties voor iedereen uit Westfriesland die te maken heeft met een chronische ziekte. Dementie is een van de ziektes waar speciale aandacht voor is. Addy de Mooij is dementieconsulent bij Geriant Westfriesland in Hoorn. Samen met een ervaringsdeskundige vertelt zij u alles over bewegen en het brein.

Aanmelden

De kosten voor deze dag zijn 5 euro, inclusief lunch. Op www.sportopbouwwerkhoorn.nl vindt u meer informatie en kunt u zich tot 31 oktober aanmelden. Aanmelden kan ook telefonisch bij het Sportopbouwwerk van de gemeente Hoorn, telefoon 0229 252200.

Tip

U hoeft natuurlijk niet tot 18 november te wachten met bewegen. Neem nu al bewuster de fiets in plaats van de auto. Of ga samen met iemand wandelen.