OOSTWOUD - Woensdag 7 juni is er om 13.00 uur een IVN-excursie in het Egboetsterrein Liederik15,1678 JC Oostwoud (afslag Hauwert). De excursie is geschikt voor jong en oud. In en om het knusse Egboetje krijgen deelnemers uitleg over insecten in het algemeen en bijen in het bijzonder.

Onder leiding van IVN-gids Henk Lanting wandelen de bezoekers door het mooie natuurpad waar hij de wondere wereld van de insecten laat zien.

Ook is Imker Willem Nijhuis aanwezig. Hij beheert de bijenkasten in het Egboetsterrein en vertelt graag meer over het houden van bijen. Hij heeft een ‘droge’ bijenkast mee en laat van alles zien. Nijhuis vertelt over de koningin, de darren en de werkers, hun voedsel, de bloemen en wat voor honing ze maken. Uiteraard is er volop ruimte voor vragen. Deze leerzame en leuke middag is gratis toegankelijk. Een vrijwillige bijdrage voor het IVN is altijd welkom.

Over IVN
IVN is een landelijke organisatie die mensen op lokaal niveau bij de natuur betrekt. In je tuin, op je balkon, in de buurt en verder weg. IVN laat jong en oud beleven hoe leuk, leerzaam, gezond én belangrijk natuur is. IVN-afdeling West-Friesland organiseert regelmatig natuuractiviteiten voor jong en oud. Meer over IVN West-Friesland leest u op www.ivn-westfriesland.nl.