HOORN - Op donderdagmiddag 22 juni is budgetcoach Merel de Wijn in het Belevingscentrum Lekker Blijven Wonen om haar kennis te delen over financiële veiligheid. Wat kunt u bijvoorbeeld doen om te voorkomen dat er misbruik van ouderen wordt gemaakt op het moment dat ze kwetsbaar zijn en welke mogelijkheden zijn er om de financiën van ouderen veilig te stellen?

Ouderen die slachtoffer worden van financieel misbruik komt helaas voor. Vaak wordt deze misbruik gedaan door naasten. Voorkomen van misbruik is belangrijk. Met goede tips kunt u veel voorkomen. Er zijn verschillende oplossingen die van te voren al geregeld kunnen worden.

In deze lezing gaat de budgetcoach in op wijzigingen in de financiën vanaf de AOW leeftijd, het levenstestament en beschermingsbewind. Ook wordt u uitgedaagd om na te denken over uw eigen toekomst. Wie gaat uw financiën beheren als u dat zelf niet meer kunt?

Aanmelden

Op 22 juni tussen 13.30 en 14.30 uur is Merel de Wijn aanwezig in het Belevingscentrum Lekker Blijven Wonen aan het Kleine Noord in Hoorn. U bent vanaf 13.15 welkom voor koffie en thee. U kunt zich van te voren opgeven bij Nini Viëtor via 0651514511 of nini.vietor@thuissignaal.nl. Iedereen die meer informatie wil over financiële veiligheid voor ouderen is van harte welkom.