HOORN - De uitgestelde 13e Zondagmiddagsalon ‘Boom’ vindt nu plaats op 30 juli a.s. Met Piet van Kranenburg en met Annemarie Visser die de helaas door ziekte gevelde Tabita Blok vervangt.

Zondag 30 juli 2017 kunnen we in de Boterhal te Hoorn luisteren naar en in gesprek gaan met Annemarie Visser en Piet van Kranenburg over het onderwerp ‘Boom’. Dit naar aanleiding van de expo­sities in de Boterhal Boom 1 (13 mei t/m 18 juni) en Boom 2 (24 juni t/m 6 augustus).

Inloop vanaf 14.30 uur. Wij zorgen voor koffie, thee en boterkoek!

Aanvang 15.00 uur, einde ca. 17.00 uur.

Annemarie Visser, lid van onze vereniging, heeft altijd een fascinatie gehad voor groei en verval en het eeuwige. Stenen, ruïnes, restjes dier, roest en bomen. En: fabels, sprookjes, mythen en legenden. In haar werk komt het uiteindelijk allemaal samen.

Sinds een aantal jaren hebben vooral bomen zich in haar werk geworteld. ‘Het zijn net mensen: grillig, markant, sereen, trots of verlegen, iedere boom heeft zijn eigen karakter, zijn eigen verhaal.’

De bomen die Annemarie maakt zijn skeletten, kale wintersilhouetten die in de loop der tijd soms een bladerkroon krijgen van roestige plaatjes ijzer. Deze combinatie geeft de redelijk platte bomen diepte en verdieping. Ze laat het graag aan het toeval over, dat maakt het een langzaam proces, net als de groei van bomen.

Piet van Kranenburg, penningmeester van onze vereniging, is geen kunstenaar, maar technicus met een grote betrokkenheid bij bomen.

Hij is opgeleid in Cultuurtechniek (het aan­passen en ver­beteren van bodem en water voor de functies die we er aan geven) en heeft gewerkt als projectleider bij de aanleg van bossen, weg­be­plantingen en recreatie- en natuurgebieden in Noord-Holland. Hij benadert de boom als middel, als nuttig instrument om een doel te bereiken.

Wij nodigen u graag uit bij deze Zondagmiddagsalon aanwezig te zijn en verslag te doen.