HOORN - Tegen de 2000 bezoekers gingen afgelopen twee weekenden het avontuur aan in Expeditie Holenkwartier: een theatrale ontmoeting met de oude Philipsfabriek Hoorn.

Karavaan maakte samen met de theatermakers van Questions Collective een spannende tocht waarin publiek het verleden, heden en toekomst van dit bijzonder stukje Hoorn ontdekte. De expeditie werd opgezet in samenwerking met Terra Marique en Gemeente Hoorn met ondersteuning van Rabobank West-Friesland.

De fabriek vulde zich met een bonte mix van oud-medewerkers, theaterliefhebbers, nieuwsgierige passanten en nieuwe bewoners, wat zorgde voor een bijzondere variatie in reacties: "Voelt geweldig in dit Holenkwartier, wil er wel wonen in de toekomst", "Wat ontzettend leuk te mogen struinen door deze oude fabriek, een begrip in mijn jeugd, tof dat deze plek een nieuwe bestemming krijgt" en "Wat een fantastische trip down memory lane, ben hier mijn carrière gestart, de cirkel is nu voor mij rond".

Van poëzie bij de eerste steen van de fabriek, tot dansen en rolschaatsen in de speelzaal. En van spannende telefoongesprekken in verlaten gangen tot het schetsen van dromen en bouwen van huizen in de Toekomsthal. Aan het einde van de expeditie kon het publiek hun eigen schaduw achterlaten. Honderden silhouetten sieren nu de lege fabriekshal.

Meer informatie op www.karavaan.nl