WESTFRIESLAND - De traditionele Srooge-voorstellingen in het Westfries Museum beleven een jubileum. Voor de tiende keer is het wereldberoemde kerstverhaal van Charles Dickens in 2018 te beleven in het Westfries Museum. De Hoornse regisseur en acteur Frederik de Groot kruipt dit jaar negen keer met hart en ziel in de huid van aartsvrek Scrooge. Hij wordt begeleid door fluitiste Saskia van der Hall en gitarist Hans Bakker. Er zijn voorstellingen van zaterdag 15 december tot en met donderdag 27 december.

Acteur en regisseur Frederik de Groot speelt op onnavolgbare wijze de rol van grootste vrek aller tijden, Ebenezer Scrooge. Hij is de hoofdpersoon in het wereldberoemde kerstverhaal A Christmas Carol van Charles Dickens. Een verhaal dat start op Kerstavond, als Ebenezer Scrooge bezoek krijgt van drie geesten. Ze houden hem een spiegel voor. Zal dit hem tot inkeer brengen?

Frederik de Groot maakte een bijzondere bewerking van het verhaal.Daarin neemt hij zelf alle rollen voor zijn rekenin. Hij wordt ondersteund door fluitiste Saskia van der Hall en gitarist Hans Bakker.Met hun prachtige spel voegen zij een bijzondere dimensie toe aan het stuk.

Intiem en sfeerrijk
Scrooge wordt gespeeld in de indrukwekkende Schutterijzaal van het Westfries Museum, waar slechts 50 zitplaatsen zijn. Dit geeft de voorstelling een sfeerrijk en intiem karakter. De voorstelling duurt een uur en is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. De entree is € 15. Het entreebewijs geeft tevens toegang tot de rest van het sfeervol aangeklede museum.

Reserveren
Reserveer uw plaats(en) voor een van de 9 voorstellingen op 15, 16, 22, 23, 26 en 27 december. Er zijn voorstellingen om 13.30 uur en/of 15.30 uur. U kunt dit doen op www.wfm.nl/scrooge.