HOORN - De klok staat op 90 als de keeper van Xerxes DZB naar het scorebord kijkt, wat op dat moment op 0-1 staat en je een lekker gevoel geeft om straks weer met 3 punten in de bus naar Rotterdam terug te keren.

Maar de wedstrijd is nooit afgelopen voordat het laatste fluitsignaal heeft geklonken en een fluitsignaal klinkt er wel maar dat is van scheidsrechter Roozeboom die een overtreding op Jelle Huitema bestraft met een penalty die door Ivo Rottiné onberispelijk wordt binnengeschoten 1-1.

Het is een boeiende partij geworden tussen 2 ploegen die voor de winst gingen en het spel telkens op en neer golfde. Een vrije trap van Ivo in de 2e minuut indraaiend in de handen van keeper Benard. In de 9e minuut valt een afgeslagen bal voor de voeten van Frank Abbring die de bal niet goed kan raken en naast ziet gaan. Jelle Huitema weet een schot te blokken van de vrijgelopen Michael Navajas-Sanchez. Wembley Paulino Reyes lost vanaf 30 meter een schot maar wordt gestopt. Een kopbal van Stefan Schipper en een schot van Yannick Kuijpers voorlangs brengen ook niet het gewenste resultaat.

Ivo ziet zijn indraaiende vrije trap net langs de verkeerde kant van de paal gaan. In de 40e minuut een prima Zwaluwen’30 aanval Jouke Huitema legt de bal prima af op Stefan die echter overschiet. In de 43e minuut een mooie Xerxes DZB aanval waarbij Ingmar Maayen met een zweefduik zijn gekopte bal via de lat ziet overgaan. Marlon Coco stompt nog een bal uit de doelmond als beide teams hierna aan de thee kunnen gaan. Beide teams vervolgden het spel van de 1e helft en verdienden ook zeker om niet met lege handen te eindigen. Alex Semedo ziet zijn vrije trap overgaan.

Ingmar Maayen draait zich vrij maar zijn schot wordt geblokt. In de 63e minuut wordt en lange bal door Christiaan Hartmans direct ingeschoten maar Marlon Coco redt schitterend. Yannick Kuijpers geheel op rechts vrijstaand wordt echter over het hoofd gezien. En dan de 80e minuut als Xerxes DZB een aanval over links opzet waarbij de Zwaluwen’30 defensie wordt uitgespeeld en Bruce van Kesteren geheel vrijstaand de 0-1 mag binnen tikken. Maar het venijn zat ditmaal toch echt in de staart en Zwaluwen’30 toch nog 1 punt kon overhouden aan deze wedstrijd.

Volgende week zaterdag gaat de reis naar Breukelen waar de wedstrijd tegen de FC Breukelen gespeeld gaat worden.