HOORN - Zwaluwen’30 kwam flitsend uit de startblokken in de wedstrijd tegen SVL uit Langbroek. In de 4e minuut kreeg men via Mirko Boukens en vervolgens via Joost Lieder de 1e kansen om op voorsprong te komen wat echter werd nagelaten. 

In de 5e minuut een steekbal van Thomas Hand op de wegsprintende Joost Lieder wiens voorzet door keeper Paul Emons van de voeten van Yannick Kuijpers werd geplukt. In de 6e minuut een prima actie van Anthony Sabajo waarna diens voorzet door Joost Lieder tegen de paal werd gekopt. In de 12e minuut wordt een lange bal van achteruit door Joost Lieder over zijn directe tegenstander gekopt waardoor Mirko Boukens een vrij veld voor zich ziet verschijnen maar schiet echter over.

Joey Potveer moest in de 14e minuut handelend optreden door goed uitlopend een pass op Selsuk Albayrak te onderscheppen. Het was wachten tot de 31e minuut als Jouke Huitema een hard laag schot richting de linkerhoek loslaat maar de bal naast ziet gaan. Een afgemeten pass van Jouke op Joost waarna diens voorzet tot corner wordt verwerkt. Ook een hardvallend schot van Jouke gaat naast. In de 39e minuut krijgt SVL op 25 meter van de goal een vrije trap te nemen maar deze wordt door Joey Potveer stijlvol uit de lucht geplukt. Na een goed lopende SVL aanval in de 43e minuut schiet Martijn Verkerk over. In de 45
e minuut krijgt Zwaluwen’30 een vrije trap te nemen die door Ivo Rottiné hard en laag wordt ingeschoten maar uit de hoek wordt weggewerkt.

Vanuit de tegenaanval neemt Wouter van Hoof de bal vanuit de lucht perfect aan en schuift hem gelijk door richting de rechterbenedenhoek maar ook ditmaal wenste Joey niet te capituleren. In de rust hadden zich bij SVL 2 wisselingen plaatsgevonden waardoor het voor Zwaluwen’30 zoeken werd om het spel weer naar zich toe te trekken. Het was wachten tot de 59e minuut voordat Zwaluwen’30 weer voor het SVL doel verscheen maar het schot van Yannick Kuijpers ging wederom naast. In de 61e minuut was Perry Vlasman over rechts opgerukt en krijgt de bal in zijn bezit. Zonder zich te bedenken haalt hij uit en glijdt de bal langs de graaiende handen van Paul Emons tegen de touwen 1-0. Een vrije trap van Willem Baaij gaat net over de lat.

In de 73e minuut missen veel spelers een voorzet maar Aris El Makrini zoekt het doel ook te hoog. Soner Gedik neemt de plaats in van Mirko Boukens. In de 81e minuut een prima uitgevoerde Zwaluwen’30 aanval afgesloten met een krullend schot van Wietse van Diepen dat stijlvol door Emons wordt gepakt. Brian Sno neemt in de 82e minuut de plaats in van Yannick Kuipers. In de 83e minuut wordt een vrije trap hard voorgeschoten en door Bastin Hofman binnengekopt 1-1. Protesten van Zwaluwen’30 zijde worden door scheidrechter van Rijn weggewuifd en bleef hij bij zijn eigen constatering dat de bal over de doellijn was geweest. In de 90e minuut legt de ver mee opgekomen Ivo Rottiné de bal panklaar af bij Wietse van Diepen wiens schot echter van richting werd veranderd. Ook enkele corners leverden voor Zwaluwen’30 niet het gewenste resultaat van 3 punten op. Volgende week rust en op 4 maart naar nummer 2 op de ranglijst HSV de Zuidvogels.