VOLENDAM – Op bezoek bij derdeklasser RKAV Volendam heeft Zwaluwen’30 een nipte overwinning geboekt. De ploeg behaald in de competitie weinig punten, en voor het vertrouwen was de overwinning erg welkom, 1-2.

“Het was een lastige wedstrijd waarin het moeilijk voetballen was” zag aanvaller Serdar Özturk, die samen met zijn ploeg in het winderige Volendam de bovenliggende partij was. “Na 1-0 via Thomas Hand hadden we kansen op 2-0 maar die bleef uit waarna zij uit het niets op 1-1 kwamen”. Wat volgde was een spannende slotfase waarin de Hoornse ploeg uiteindelijk aan het langste eind trok. “Gelukkig wonnen we nog doordat Stefan Schipper drie minuten voor tijd de 1-2 maakte. “Dit was zeker belangrijk voor het vertrouwen”.

Of de bekerwinst perspectief biedt voor de competitie, waagt Özturk te betwijfelen. “Zaterdag zal een totaal andere wedstrijd worden, met alle respect voor Volendam. İk denk dat we deze wedstrijd wel hebben laten zien dat we in bepaalde fases heel goed kunnen voetballen” besluit de aanvaller.