HOORN - Zwaluwen’30 speelt komende zaterdagmiddag op eigen huis tegen RKAV Volendam. De wedstrijd in de zaterdag eerste klasse A wordt gespeeld tussen de nummer tien en de nummer vier.

Zwaluwen’30 moest ook dit seizoen weer met een nieuwe spelersgroep aan de slag. Veel spelers vertrekken aan het einde van een seizoen bij de ploeg, en jonge talenten uit de regio worden gehaald naar sportpark ‘Middelweg’ te Hoorn.

De Hoornaren spelen dit seizoen voor het vijf opeenvolgende seizoen in de eerste klasse. In die jaren eindigde de ploeg telkens in de top vijf, maar dit seizoen gaat het minder met de ploeg. Waar vorig jaar de nacompetitie om promotie naar de Hoofdklasse nog werd bereikt speelt de ploeg dit seizoen tegen degradatie.

Met jongelingen als Jim Nelen en Kevin Tromp, maar ook ervaren krachten als Ivo Rottiné en Serdar Öztürk wonnen de Hoornaren vier keer, speelde drie keer gelijk en verloor zes wedstrijden. Met 15 punten staat de ploeg slechts één punt boven de plek die nacompetitie om handhaving betekent. Het verschil met de directe degradatie plaatsen bedraagt vijf en zes punten.

Omhoog kijkend zijn de verschillen dusdanig klein dat het genoeg perspectief betekent. De achterstand op de nummer zes en zeven bedragen drie punten en dus kan de ploeg, mits de uitslagen gunstig zijn, de subtop bereiken. Wanhopen is dus zeker niet nodig.

Weerzien

Komend weekend speelt de ploeg uit Hoorn tegen RKAV Volendam. Voor Joey Tol betekent het een tijdelijke terugkeer in Hoorn. Vorig seizoen speelde Tol voor Zwaluwen’30 en trof daarin tweemaal doel in de competitie, scoorde drie doelpunten in oefenwedstrijden en in de nacompetitie prikte Tol er twee binnen. Naast Tol zijn er nog een drietal spelers die een verleden hebben bij Zwaluwen’30, zo ook Jaap Molenaar. De spelers met de langste tijd bij de Hoornse ploeg zijn Niels Joren en Nico Keijzer. Met acht seizoenen speelde Niels Joren de meeste tijd van zijn spelersloopbaan voor Zwaluwen’30. In die acht seizoenen scoorde hij 39 doelpunten. Nico Keijzer speelde zeven seizoenen en wist zestien doelpunten te maken.

Maar inmiddels speelt dit viertal dus voor RKAV Volendam uit het Vissersdorp. De Volendammers heeft tussen 2008 en 2015 in de Hoofdklasse gespeeld, maar sinds vorig seizoen is de ploeg terug in de eerste klasse. Vorig seizoen eindigde de ploeg op een teleurstellende tiende positie, dit seizoen gaat het beter met de ploeg. Met Sander Middelbeek heeft RKAV Volendam een coach die jarenlang aan JOS/Watergraafsmeer was verbonden. Tussen 2012 en vorig seizoen was Middelbeek de hoofdtrainer van de ploeg. In zijn tweede seizoen werd hij kampioen in de eerste klasse en promoveerde naar de Hoofdklasse waar de ploeg nog steeds in speelt. Met Volendam zal hij datzelfde kunstje willen behalen. Ook volgend seizoen is Middelbeek de hoofdtrainer bij RKAV Volendam.

Eerder dit seizoen eindigde Volendam – Zwaluwen’30 in een 0-0 gelijkspel, komende zaterdag een nieuwe wedstrijd in Hoorn. Aftrap 14.30 uur.