HUIZEN - Zwaluwen’30 kent een allesbehalve soepel seizoen in de eerste klasse van het zaterdagvoetbal. Komende zaterdag gaat het op bezoek bij Zuidvogels, een ploeg die wel goed presteert.

De ploeg wil in de derde periode meestrijden om de periodetitel en dus nacompetitie om promotie. Maar vooralsnog lijkt het niet dat de ploeg aanspraak kan maken op een mooi einde van het seizoen. Nacompetitie lijkt wel mogelijk, maar vooralsnog zal het eerder de nacompetitie om handhaving te worden.

Eerder dit seizoen verloor Zwaluwen’30 op eigen veld met 1-4 van de ploeg uit Huizen. In die wedstrijd scoorde Toufik Abubakari voor de Hoornaren, maar dankzij twee doelpunten van Steve Promes, en doelpunten van Jermain Heldoorn en Niels van der Zaal won de bezoekende ploeg.

Ervaren coach
Zuidvogels beschikt over veel ervaren spelers, maar ook de coach heeft een mooie staat van dienst. Juan Fernandez Coto was in het seizoen 2005/2006 assistent coach bij AFC om vervolgens twee seizoenen coach te zijn bij Alcmaria Victrix. Na één seizoen Türkiyemspor had Coto drie seizoenen de leiding over de Zouaven uit Grootebroek. Tussen 2012 en 2014 stond hij aan het roer bij ASV de Dijk, maar vertrok hier eind oktober 2014. Juan Fernandez Coto is momenteel bezig aan zijn tweede seizoen bij Zuidvogels, waar hij ook volgend seizoen aan het roer staat.

De ploeg verloor de laatste weken enkele punten waardoor de ploeg zes punten achterstand heeft op koploper AFC en de titel voorlopig lichtelijk uit beeld is.