HOORN – Zwaluwen’30 heeft in de derde speelronde een duidelijke nederlaag geleden. In eigen huis ging de ploeg onderuit tegen FC Aalsmeer. Een nederlaag waar niets op viel af te dingen.

Na afloop stond Jan Jaap Schaper vol teleurstelling langs de zijlijn, balend van de tweede nederlaag op rij, “Eigenlijk net als vorige week. Op de een of andere manier durven we niet te voetballen en ons eigen spelletje te spelen.”

Schaper zelf begon op de bank, maar mocht zich in de rust gereed maken voor een invalbeurt. Gezien de 0-2 achterstand was de taak voor hem duidelijk, scoren. De 0-2 achterstand was een domper voor de Hoornse ploeg die zeker bij de 0-1 niet al te goed voor de dag kwam. De thuisploeg speelde de bal onnodig aan de voeten bij FC Aalsmeer speler Lulinho Martins die Lilinho Martins bediende. Laatstgenoemde schoot de bal beheerst in de verre hoek.

Na de openingstreffer was duidelijk dat de bezoekers uit Aalsmeer de betere ploeg waren, maar leken dit niet te tonen met meer doelpunten. Uiteindelijk lukte het de bezoekers toch om de score uit te breiden. Nadat Zwaluwen doelman Marlon Coco eerst stijlvol redding bracht kon Michal Cocon de bal terugleggen op Lilinho Martins die de 0-2 op het scorebord bracht.

Na rust mocht Zwaluwen’30 dus op zoek naar de aansluitingstreffer, iets waar Jan Jaap Schaper zich als invaller ook voor mocht inzetten. Het lukte de Hoornaren echter niet om echt grote kansen te creëren. FC Aalsmeer slaagde er wel in om te scoren, waarmee de wedstrijd beslist werd. Zwaluwen verdediger Brian Sno probeerde voetballend uit te verdedigen, maar verspeelde de bal. Opnieuw was het Lilinho Martins die hiervan profiteerde en zijn hattrick een feit maakte.

Aan de zijlijn baalde Jan Jaap Schaper nog van de nederlaag, “We moeten veel agressiever spelen en er meteen vol op klappen. Wij laten hun het spel maken en dan zie je dat het ontzettend lastig wordt”.

De manier van spelen bij Zwaluwen’30 leek weinig op een doordacht idee. Veel spelers probeerden geforceerd te zoeken naar een doelpunt. Begrijpelijk gezien de achterstand, maar het leverde niets op. “We moeten het als team neerzetten, en het moet gewoon de goede kant opvallen” vertelt Schaper die besluit, “Hard blijven werken en hopen dat het volgende keer onze kant opvalt”.

Zwaluwen’30 – FC Aalsmeer 0-3 (0-2)
0-1 Lilinho Martins
0-2 Lilinho Martins
0-3 Lilinho Martins

Zwaluwen’30: Coco. Vlasman, Huitema, Sno, Kuijpers. Nelen, v. Diepen (Schaper/46), Rottine, Huitema (Ahrouch/62). Hand, Schipper (Boukens/65).