HOORN - JSV Nieuwegein liet vanaf het begin van deze wedstrijd zien dat men alleen maar naar Hoorn wilde komen om de 3 punten mee terug te nemen naar Nieuwegein en een start te gaan maken om zich in de komende 8 wedstrijden nog veilig te spelen. Joey Potveer de absolute uitblinker deze middag moest in de 3e minuut zijn klasse al tonen om een snoeihard schot van Zakaria el Allali onschadelijk te maken. 

Verdedigend zat het door de vele omzettingen deze middag niet goed bij de thuisclub en in de 7e minuut strafte Jonathan Mehrez dit genadeloos af door vanachter Brian Sno een harde bal los te laten waar Joey Potveer het antwoord op schuldig moest blijven 0-1. In de 11e minuut kon Dwain Nijon door defensief mistastten van de JSV verdediging uitbreken maar zijn voorzet miste elke vorm van zuiverheid waardoor deze mogelijkheid al snel voorbij was. In de 17e minuut bereikte een breedtepass Bjorn van der Horst die niet aarzelde en de 0-2 binnenschoot.

Het werd muisstil aan de Berkhouterweg. Na een verre vrije trap wint Jonathan Mehrez zijn duel maar geheel vrij voor Joey weet deze met een super snelle reactie zijn team op de been te houden. Zwaluwen’30 moest het deze middag ook fysiek afleggen tegen de gasten uit Nieuwegein en de machine die altijd collectief sterk is haperde helaas. In de 25e minuut schiet Jonathan Mehrez op de vuisten van Joey Potveer en de terugketsende bal wordt door Tarner Ugur naast geschoten. Direct hierna werd Dwaijn Nijon naar de kant gehaald en nam Anthony Sabajo zijn plaats in. Aanvoerder Wietse van Diepen moet de strijd in de 38e minuut vanwege een blessure staken en Kevin Tromp neemt zijn plaats in.  In de 39e minuut kan Jelle Huitema na een prima uitgevoerde 1-2 vrij op Pascal Florie afgaan maar ook deze enorme kans was niet aan Zwaluwen’30 besteed en de bal vloog hoog over.

In de 43e minuut kopt Ricardo Bakker de bal uit een corner naar de verre hoek maar Joey plukt de bal uit de lucht. Het slotakkoord was voor Yannick Kuijpers die een voorzet bij de korte hoek binnenkopt maar keeper Florie is alert en pakt de bal.Na de thee gebeurde er aanvankelijk weinig wat JSV Nieuwegein zou kunnen verontrusten totdat Zwaluwen’30 op rand 16 een vrije trap krijgt te nemen die zowel naast als te hoog wordt overgeschoten. Joey  Potveer onderscheidt zich met fantastische reddingen in de 67e en 70e minuut door eerste een pegel weg te stompen en een schot van Ricardo Bakker uit de hoek te ranselen. In de 77e minuut maag Mustafe Baré nog even zijn opwachting maken en mag Mirko Boukens op de bank plaatsnemen. Brian Sno ver opgerukt ziet zijn schot in de handen van de goed opgestelde Florie verdwijnen.

In de 82e minuut komt Zwaluwen’30 zelfs met 10 man te staan als de overigens goedleidende scheidsrechter de Haan na een hakende overtreding van Anthony Sabajo rood toont omdat hij vanuit zijn gezichtsveld een natrappende beweging constateerde. Het slotakkoord deze middag was in de 90e minuut als de absolute uitblinker Joey Potveer wederom een schitterende redding moest uitvoeren om de score niet verder op te laten voeren. Conclusie een dikverdiende overwinning voor de gasten uit Nieuwegein.

Zwaluwen’30 mag deze week zijn wonden likken en hopen dat de blessures in de selectie zich snel gaan helen want er zullen nog de nodige punten behaald moeten gaan worden willen we niet op de plaatsen belanden waar niemand op wil belanden. We houden moet en in de wetenschap dat er uit meer punten worden behaald dan thuis richten we ons dan maar weer op de uitwedstrijd van volgende week bij Roda’46 in Leusden.