HOORN - De start was overdonderend, Zoals Verstappen van start gaat ging Zwaluwen’30 in de laatste wedstrijd van het seizoen van start. 

Voor Zwaluwen’30 was vandaag alleen belangrijk op welke plaats men zou eindigen maar Hoofdtrainer Ron van de Gracht wilde vandaag alle spelers die dit seizoen weinig hadden gespeeld aan de bak laten komen. In de 2e minuut werd een voorzet van Jim Nelen op de juiste wijze getaxeerd door Yannick Kuijpers die de bal in het dak bij de 1e paal liet binnen ploffen 1-0. In de 7e minuut kon Marlon zijn kwaliteiten tonen toen Joop de Bruin een venijnig schot los liet maar Marlon de bal nog tot corner wist te stompen.

In de 17e minuut een solo van Jim Nelen afgesloten met een lage schuiver die via Pim Gardien weer terugkomt maar niemand van de Zwaluwen’30 reageert hierop. In de 28e minuut komt een lange bal bij de Bruin die eerst Brian Sno het nakijken geeft en vervolgens met een lob Marlon Coco probeert te verschalken maar de bal net langs de verkeerde kant van de paal ziet gaan.

In de 2e helft komt Zwaluwen’30 helemaal los. Jim Nelen soleert in de 53e minuut op onnavolgbare wijze door de Merino’s defensie en schiet tot besluit de bal hard en laag binnen 2-0. Een publiekswissel uit dank volgde hierop en nadat Mustafe Baré in de rust Mirko Boukens was komen vervangen was het nu de beurt aan Dwain Nijon van plaats te wisselen met Jim. Joost Lieder liftte de bal in de 57e minuut na een voorzet net over waarna aan de andere kant Jos Henken vanuit vrije positie net overkopt..

In de 61 minuut wordt een corner vlak voor Marlon doorgekopt maar met een super reactie stompt hij de bal weg. In de 64e minuut beland de bal uit een corner bij Przemek Szeller die beheerst de eretreffer op zijn naam mag brengen 2-1. Thomas Hand mag in de 69e minuut van plaats wisselen met Jelle Huitema. Een hard draaiend schot van Toufik Abubakari gaat net over de kruising waarna een vrije trap van Jouke Huitema met een vervelende stuiter voor de keeper net naast gaat. Captain Wietse van Diepen probeert het maar eens van eigen helft maar de bal gaat meters naast.

In de 76e minuut komt een vrije trap van Jouke via de vuisten terug bij Joost Lieder die dit buitenkansje niet laat lopen 3-1. In de 82e minuut weet Joost randje buitenspel aan de aandacht van de Merino’s verdedigers te ontsnappen houdt het overzicht en schiet beheerst de 4-1 binnen. Wietse dacht wat de 1e keer niet lukt moet de volgende keer wel lukken maar ook ditmaal gaat zijn schot van eigen helft naast. Patrick Donkervoort zie zijn bal al struikelend net naast gaan Na een combinatie Thomas, Mustafe, Joost mag Joost in zijn afscheidswedstrijd een onvervalste hattrick scoren 5-1.

In de 87e minuut weet kopt Szeller vrijlopend een goede voorzet naast. In de 88e minuut een lichte overtreding binnen de beruchte lijnen op Mustafe en zo jong als hij ook is hij neemt zelf de verantwoording en gaat stoer achter de bal om de eindscore van 6-1 op de borden te zetten. Het seizoen zit er op.

Met een geheel vernieuwde ploeg, voornamelijk bestaande uit jonge spelers hebben we dit seizoen mogen genieten van veel passie en strijd, wisselende resultaten, winnen uit tegen de nr. 2 HSV de Zuidvogels en een gelijkspel tegen de kampioen AFC waarna er ook weer puntenverlies werd geleden tegen de beide degradanten JSV Nieuwegein en VVZ’49. Maar vallen en opstaan word je wijzer. Een 9e plaats als eindresultaat is een prima resultaat voor de technische staf en deze jonge ploeg. Er gaan wat spelers ons verlaten en er circuleren al wat namen van spelers die Zwaluwen’30 komen versterken.

We wachten de sluitingsdatum van de overschrijvingstermijn maar af, wensen iedereen een fijne vakantie en tot in het nieuwe seizoen.