HOORN - De wedstrijd tegen Woudenberg was de 1e van vijf finales waarin het er op of er onder gaat worden en alles uit de kast gehaald moet gaan worden om het 1e klasse schap te gaan behouden. En dan smaakt deze overwinning extra lekker als je dan na afloop hoort dat je concurrenten allemaal puntenverlies hebben geleden.

In de 2e minuut krijgt Zwaluwen’30 rand 16 al een vrije trap te nemen maar het schot van Jouke Huitema wordt door de goed opgestelde muur geblokt. In de 14e minuut gaat wervelwind Jim Nelen weer eens langs zijn tegenstander en legt de bal op tijd af op Mirko Boukens die zonder te aarzelen een laag hard schot richting de 1e paal afvuurt. Maar keeper Daan Schennink weet met een flitsende reactie nog net uit de hoek tot corner te tikken.

In de 16e minuut wordt een terug kopbal door Kevin Bakker onderschept maar de alert meelopende Brian Sno weet de bal nog net van zijn voeten af te tikken. En dan de spectaculaire 19e minuut. Je moet het geluk ook wel eens aan je zijde hebben en dat was het zeker in dit geval. Een fantastische breedtepass wordt direct binnengeschoten maar de bal ketst vanaf de paal weer terug het veld in waarna de rebound wederom door dezelfde paal, die voor Zwaluwen’30 goud waard is, gekeerd.

Brian Sno ziet in de 45e minuut zijn schot voorlangs gaan. Heel veel toeschouwers (waaronder ikzelf) zullen deze middag hun hete koffie nog niet naar binnen gewerkt hebben en toen de buiten kwamen een 1-0 stand op het bord zagen staan. Anthony Sabajo veroverde na goed doorjagen de bal en via een hakballetje op Mirko Boukens stelde hij Mirko in de gelegenheid de 1-0 binnen te schieten.

In de 65e minuut wordt Anthony Sabajo net buiten de 16 onreglementair gestuit maar de vrije trap leverde niets op. Thomas Hand komt in de 71e minuut net een teenlengte tekort om de bal langs Schennink te verlengen. In de 80e minuut jaagt Mirko goed door op keeper Schennink die de bal tegen Mirko opschiet en de bal met een vreemde curve de lucht invliegt en met effect bij Thomas Hand beland maar, Thomas probeerde de bal met de voeten binnen te schieten waarbij hij misschien beter deze bal had kunnen koppen.

Brian Sno kopt de bal vanuit een corner rakelings naast en Anthony Sabajo legt in de 87e minuut de bal af op de in de 86e minuut ingevallen Mustafe Baré voor Jim Nelen maar Anthony had ditmaal best wat meer zelfzuchtiger mogen zijn om deze kans af te ronden. In de 90e minuut mag Denitio Ravenberg dan nog even voor Thomas Hand binnen de lijnen komen en hij had de wedstrijd geheel op slot kunnen gooien nadat Mirko tegen keeper Schennink aanschiet en de rebound door Denitio niet in maar naast het lege doel wordt geschoten.

Maar niet getreurd de 3 punten zijn binnen. Twee weken om de blessures te laten helen en dan naar koploper AFC. Fijne Paasdagen en tot de volgende thuiswedstrijd.