HOORN - Gelukkig dat de zomertijd zijn intrede deed want daardoor hoefde ik 1 uur minder te balen van wat zich gisteren voor voetbal door mij was te aanschouwen. Eerst weer duur puntenverlies voor mijn cluppie Zwaluwen’30 tegen een rode lantaarndrager maar daarbij kun je nog zeggen beter 1 punt dan geen punten maar wat je avonds moest aanschouwen van onze vaderlandse voetbalvertegenwoordigers in Bulgarije tegen de nummer 71 van de FIFA lijst daar lusten de honden geen brood van maar ja misschien zullen we er aan moeten wennen dat we richting de 50e plaats gaan want geen rechtstreekse plaatsing meer voor de Champion Leaque en zo als het er nu uit ziet ook geen plaatsingen meer voor EK en WK zal zich bij onze jongste jeugd gaan wreken want die willen kunnen opzien naar hun helden.

Maar dan nu een kort overzichtje van de wedstrijd Zwaluwen’30 tegen VVZ’49 uit Soest. Joost Lieder was weer terug van een zakenreis en Ivo kon eerder dan verwacht door zijn opgelopen blessure weer terugkeren in de basis. In de 11e minuut werd een voorzet door Brian Sno doorgetikt op Yannick Kuijpers die zijn schot op de vuisten van Stijn Waals zag uiteenspatten. In de 12e minuut ontwijkt Joël Bade de buitenspelval maar zijn schot belandt in het zijnet. Mirko Boukens schiet als eindstation van een Zwaluwen’30 aanval over en een vrije trap van Ivo wordt door Stijn Waals tot corner getikt.

In de 37e minuut doet zich de grootste mogelijkheid voor voor Zwaluwen’30 als Thomas Hand door Yannick Kuijpers wordt weggestuurd maar zijn schot komt op de voeten van de goed uitlopende Stijn Waals, waarbij Thomas helaas wel de vrijstaande Ivo Rottiné over het hoofd zag.

De toeschouwers hebben in de 2e helft wel heel lang moeten wachten voor er wat te beleven viel. In de 72e minuut beland een vrije trap van Ivo in de muur en ook zijn rebound wordt weer geblokt. En dan breekt de 81e minuut aan als Jefta van der Broek zijn solo afsluit met een schot wat buiten bereik van Joey Potveer tegen de paal beland en hiermee ontsnapte Zwaluwen’30 aan een achterstand en misschien ook wel een nederlaag.

Een schuiver van Perry Vlasman belandde in de handen van Waals en Ivo schiet in de 90e minuut zijn vrije trap over. Bij Zwaluwen’30 kwam Jim Nelen in de 57e minuut in het veld voor Mirko Boukens en Kevin Tromp nam in de 72e minuut de plaats in van Joost Lieder alhoewel Kevin Tromp na 11 minuten alweer vervroegd met rood de kleedkamer mocht gaan opzoeken.

Nog 6 wedstrijden te gaan, 3 uit en 3 thuis tegen mede concurrenten voor de plaatsen die recht geven op een herkansing via de nacompetitie zullen moeten gaan uitwijzen of Zwaluwen’30 zich hieraan kan gaan onttrekken. Volgende week zaterdag staat de wedstrijd in Ede tegen DTS Ede op het programma.